Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Richard Murray zonder races terug naar huis, Zuid-Afrika trekt zich terug uit Mixed Team Relay
De bike familiarisation was het enige sportieve optreden van Richard Murray, Zuid-Afrika trekt zich terug uit de Mixed Team Relay (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Triatleet Richard Murray zonder races terug naar huis, Zuid-Afrika trekt zich terug uit Mixed Team Relay

Slecht nieuws uit het Zuid-Afrikaans triatlonkamp in Tokio, want door een blessure van Henri Schoeman, die maandagochtend gekwetst uit de olympische triatlon stapte, kan Zuid-Afrika zaterdag niet deelnemen aan de Mixed Team Relay triatlon. En dat is vooral bijzonder jammer voor het Zuid-Afrikaanse boegbeeld Richard Murray, in 2016 nog vierde op de Olympische Spelen in Rio. Murray werd door Zuid-Afrika opgespaard voor de Mixed Team Relay omdat hij fysiek nog niet 100% was om aan de individiuele olympische triatlon deel te nemen, maar hij moet nu zonder ook maar 1 wedstrijd gedaan te hebben Tokio alweer verlaten.

Onze hoofdredacteur gaf in de Jogclub Podcast vorige week nog een shout-out naar de Zuid-Afrikaanse triatlonfederatie dat ze het respect toonden aan Richard Murray om hem toch in de selectie op te nemen. De oud-winnaar van de ETU-triatlon van Brasschaat kreeg in de loop van dit jaar te horen dat hij een hartafwijking had. Ondertussen is de Zuid-Afrikaan een paar weken geleden geopereerd aan zijn hart en hij kreeg groen licht om opnieuw aan sport te doen. Met een minimum aan voorbereiding, met slechts een drietal weken van looptrainingen, wou de Zuid-Afrikaanse triatlondelegatie geen risico’s nemen en werd Richard Murray afgemeld voor de inviduele race en opgespaard voor de Mixed Team Relay.

Zuid-Afrika geen medaillekandidaat

Maandag stapte Henri Schoeman geblesseerd uit in de olympische triatlon. De bronzen-medaille-winnaar van Rio heeft een stressfractuur in de voet. Zuid-Afrika heeft geen reserve voor de Mixed Team Relay en moet dus noodgedwongen forfait geven, waardoor ook Richard Murray zijn olympische droom moet opgeven. Voor onze Belgian Hammers heeft de exit van Zuid-Afrika niet meteen invloed. Met Schoeman en Murray heeft Zuid-Afrika twee sterke mannen voor de Mixed Team Relay, maar met Simone Ackermann en de 41-jarige Gillian Sanders bij de vrouwen hoorde Zuid-Afrika alvast niet tot de favorieten voor de medailles. Het blijft echter wel een drama voor de 32-jarige Murray, al zal het misschien een beetje helpen dat zijn echtgenote Rachel Klamer dinsdagochtend ook een 4de plaats pakte in Tokio.