Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur en Timothy Van Houtem klaar voor triathlon large: “Alpe d’Huez is als tweede thuis”
Alexandra Tondeur bij de persconferentie in Alpe d'Huez (foto: Amandine Gilson)
Nieuws

Alexandra Tondeur en Timothy Van Houtem klaar voor triathlon large: “Alpe d’Huez is als tweede thuis”

Buiten de Kids triatlon waren er woensdag geen triatlonwedstrijden op Alpe d’Huez maar wel de persconferentie voor de Triathlon Large, de long distance triatlon die donderdag wordt gehouden op de mythische Alpencol. De Belgische triatleten Alexandra Tondeur en Timothy Van Houtem worden allebei als favorieten naar voor geschoven en dus mochten zij opdraven bij de persconferentie. Alexandra beschouwt Alpe d’Huez ondertussen als een tweede thuis en ook Timo is graag in de Alpen, na twee weken voorbereiding op La Plagne…

“2 weken op La Plagne om aan hoogte te wennen”

Tomothy Van Houtem op de persconferentie in Alpe d’Huez (foto: Amandine Gilson)

“Ik ben erg benieuwd naar morgen, want het wordt een echte test voor mij”, vertelt Timothy Van Houtem. “Ik combineer triatlon met mijn werk, maar ik ben 5 weken op vakantie. Ik heb net 2 weken in La Plagne doorgebracht om aan de hoogte te wennen. Mijn ouders zijn hier bij me, het is erg belangrijk om ze aan mijn zijde te hebben. Mijn vader is mijn coach, mijn moeder is mijn verpleegster. En mentaal is het belangrijk om ze hier te hebben. Donderdag is het doel om te proberen de race te doen ergens tussen 6u00 en 6u10 en dan zal ik het eindresultaat wel zien,” aldus een strijdvaardige Timo.

“Prijzengeld voor slachtoffers overstromingen”

Alexandra werd vorige dinsdag al derde in de duatlon van Alpe d’Huez. Ze kijkt enorm uit naar donderdag.”Voor mij is Alpe d’Huez een tweede thuis,” zegt Alexandra The Great. “Ik hou van de nederigheid van de organisatoren en hun professionalisme.” Ze is ondertussen ook begaan met wat er de afgelopen twee weken gebeurd is in ons land. “Ik zal opnieuw doen wat ik heb gedaan bij alle wedstrijden sinds het begin van de overstromingen, mijn prijzengeld doneer ik aan een solidariteitsfonds. Het zal donderdag niet gemakkelijk zijn, want zoals elk jaar, is het niveau erg hoog. Ik kom uit een complexe persoonlijke periode. Ik moet vooral proberen mezelf te amuseren en mijn zelfvertrouwen terug te winnen. Dus dat is mijn doel morgen, of ik nu eerste lig of tiende,” aldus Alex.