Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Koen Veramme klimt sterk op Alpe d’Huez en wint short distance triatlon, Katrien Maes tweede
Koen Veramme wint de triatlon van Alpe d'Huez (foto: Benjamin Lantrebecq)
Nieuws

Koen Veramme klimt sterk op Alpe d’Huez en wint short distance triatlon, Katrien Maes tweede

De Belgische triatleet Koen Veramme heeft vrijdag de short distance triatlon van Alpe d’Huez gewonnen na een sterke klim op de mythische Alpencol en een heel sterk loopnummer. In 2019 werd hij er nog vierde en sindsdien droomde hij van het podium, maar vrijdag werd het zelfs veel meer dan dat. Bij zijn zevende deelname was het eindelijk helemaal raak en dat op zijn 40ste, al kreeg hij het niet cadeau van de Spaanse atleet Guillem Montiel. Jan Petralia pakte revanche voor zijn val in de duatlon dinsdag en werd vijfde. Bij de vrouwen werd Katrien Maes tweede.

Tweede en derde tijd op klim Alpe d’Huez voor Belgen

Sterke prestatie van Jan Petralia op Alpe d’Huez (foto: Benjamin Lantrebecq)

In de Alpe d’Huez triatlon hebben de Belgen het de vorige jaren al een paar keer goed gedaan. Twee jaar geleden werden Katrien Maes en Koen Veramme nog vierde. Vrijdag vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Koen Veramme moest na het zwemmen in de achtervolging, maar kwam vooraan postvatten na een snelle beklimming van Alpe d’Huez, met de tweede klimtijd. Jan Petralia had overigens de derde klimtijd inp de bekende 21 bochten van Alpe d’Huez.

Veramme snelste loper

Koen Veramme onderweg naar de zege in Alpe d’Huez (foto: Benjamin Lantrebecq)

In het lopen werd het nog spannend tussen Koen Veramme en de Spanjaard Guillem Montiel. Uiteindelijk hield Technokoentje nog 16 seconden over op Montiel. Veramme won in 1u50’43. Montiel kwam in 1u50’59 als tweede binnen. De Oostenrijker Leon Pauger werd derde in 1u51’06. Jan Petralia pakte de vijfde plaats in 1u52’56. Siebe De Winter van het Sportoase Triatlon Team was de derde Belg op de 42ste plaats.

Katrien Maes knap tweede

Katrien Maes loopt naar de tweede plaats in Alpe d’Huez (foto: Benjamin Lantrebecq)

Bij de vrouwen kwam Katrien Maes in 2019 al dichtbij het podium. Vrijdag moest ze alleen het hoofd buigen voor de sterke Franse triatlete Celia Merle, al kon de Francaise pas in het lopen echt afstand nemen van Katrien. Merle won de triatlon in 2u08’39. Katrien Maes werd knap tweede in 2u10’32 en hield nog 25 seconden over op de Francaise Lena Vaillier-Francois. Stephanie Louppe werd negende.

Uitslag Short Distance Triatlon Alpe d’Huez 2021