Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens draaide de knop om: “Startvolgorde is vooral een sportieve en tactische keuze”
Jelle Geens gefocust tijdens de looptraining in Tokio (foto: World Triathlon/wagner Araujo)
Nieuws

Jelle Geens draaide de knop om: “Startvolgorde is vooral een sportieve en tactische keuze”

In de olympische Mixed Team Relay triatlon in Tokio, die zaterdag om 0u30 Belgische tijd, in Japan is dat dan 7u30, van start gaat, zijn alle ogen natuurlijk gericht op Jelle Geens. Door een positieve corona-test een paar weken voor de Olympische Spelen miste hij de individuele triatlon, waar hij zeker tot de medaille-kandidaten had behoord. Sinds dinsdag is Jelle aangekomen in het olympisch dorp en hij lijkt klaar voor de Mixed Team Relay. Als we hem te pakken krijgen op vrijdag, spreken we meteen af dat we het niet gaan hebben over wat er allemaal gebeurd is, maar dat we vooruitkijken naar de Mixed Team Relay.

“Knop omgedraaid en focus op Mixed Relay gelegd”

Jelle Geens is in eerste instantie tevreden dat hij eindelijk in Tokio is. “Ja, ik ben vooral heel blij om hier uiteindelijk te zijn,” vertelt hij vanuit het olympisch dorp. “Ik had op een gegeven moment misschien wel een beetje de hoop opgegeven om hier nog te geraken. Dan kwam uiteindelijk toch nog die negatieve test en dat is uiteraard heel goed. En ik probeer vooral vooruit te kijken. Sinds ik hier ben, heb ik de knop mentaal volledig omgedraaid. Vanaf dan is de focus naar zaterdag gegaan.”

Met de Belgian Hammers wordt Jelle straks de laatste Belgische atleet, na Claire, Marten en Valerie. Jelle is dus de man die het mag afmaken. Veel supporters hadden op voorhand geroepen om, uit revanche wat hem overkomen is, Jelle de kans te geven om als slotatleet over de finish te lopen. Maar hijzelf heeft het vooral over een sportieve keuze. “Ik denk dat deze samenstelling wel de beste opstelling is waarmee we de grootste kans hebben om voor de medailles te strijden. Het is misschien een beetje gewaagd (met de spierverrekking van Claire Michel die ze 4 dagen geleden in de individuele race opliep – redactie) maar als het goed uitpakt, gaat het volgens mij wel echt goed uitpakken.”

“De stress kunnen we met zijn vieren delen”

“Dat ik laatste start, heeft niks te maken met revanche maar is eerder een tactische overweging. Met Marten als tweede kunnen we goed zijn zwemnummer uitspelen, wat toch het grootste verschil is tussen ons twee. Voor de rest is alles hier heel goed. Naar de MIxed Team Relay toeleven als ploeg is toch altijd wat meer relaxed dan een individuele race omdat je de stress met zijn vieren kunt delen. De zenuwen beginnen toch een beetje te komen en zeker morgen zal dat het geval wel zijn. Maar we zijn allemaal goed in conditie en we hebben er allemaal heel veel zin in. We zien wel wat het geeft dan,” zegt Jelle.

In de Mixed Team Relay mag hij rekenen op heel wat support vanaf het thuisfront. Alle aanmoedigingen hebben hem ook erg deugd gedaan. “Ja, het is echt zalig om te zien hoeveel mensen het nu volgen en hoeveel fans er achter de Belgian Hammers staan. Ook met heel mijn situatie heb ik enorm veel steun en berichtjes gekregen en dat heeft me echt wel hard geholpen,” aldus Jelle.

Vanaf zaterdag 0u30 Belgische tijd kan je de Belgian Hammers live op Sporza en op Tipik! (RTBF 2) volgen en ook op 3athlon.be zullen we opnieuw een ruim verslag brengen over de prestaties van Claire, Marten, Valerie en Jelle.