Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Krijgt Jelle Geens zijn revanche? Startopstelling Belgian Hammers bekend voor Mixed Team Relay
De Belgian Hammers voor de Mixed Team Relay in Tokio (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Krijgt Jelle Geens zijn revanche? Startopstelling Belgian Hammers bekend voor Mixed Team Relay

In de nacht van vrijdag op zaterdag, om 7u30 Japanse tijd, om 0u30 Belgische tijd, komen de Belgian Hammers in actie op de olympische Mixed Team Relay triatlon. Het wordt dé uitgesproken kans voor Jelle Geens om revanche te nemen nadat hij de individuele triatlon miste door een eerdere positieve corona-test. Na twee negatieve PCR-tests in een door Tokyo 2020 erkend labo kwam Jelle uiteindelijk pas dinsdag toe in het olympisch dorp. Wij spraken vrijdag met bondscoach Nick Baelus en die maakte meteen de startopstelling van de Belgian Hammers bekend, mét Jelle Geens als slot-atleet. En hij had het met ons over de blessure van Claire Michel…

Jelle als slot-atleet

Jelle Geens gefocust tijdens de looptraining in Tokio (foto: World Triathlon/wagner Araujo)

Het is altijd een tactisch steekspel, ook tussen de landen onderling, om de opstelling van de ploegen voor de gemengde estafette te maken. Mik je op een snelle start of een snedige finisher? En wie zet je tegenover welke triatleten? In België klonk de roep van de supporters alvast luid om Jelle Geens als laatste atleet in te zetten, om hem helemaal de kans te geven om revanche te nemen op wat er de afgelopen weken allemaal gebeurd is. En die supporters krijgen nu gelijk. België start met Claire Michel, vervolgens Marten Van Riel waarna Valerie Barthelemy het spreekwoordelijke stokje doorgeeft aan Jelle Geens.

“Marten kan gat slaan of gat dichten”

Jelle en Marten tijdens de looptraining in Tokio (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)

Het is een bewuste keuze van de bondscoach, zowel emotioneel als sportief. “Jelle is fris en supergemotiveerd voor de Mixed Team Relay. Hij gaat als slot-atleet tegen mannen uitkomen die hij kan volgen in het zwemmen, zoals Hayden Wilde, Jacob Birthwistle, Morgan Pearson en Alex Yee. En wie is er mompenteel sneller dan Jelle op 2 km lopen? Marten Van Riel zetten we als tweede atleet in omdat we zijn snelle zwemnummer nodig hebben om in leg 2 een gat te slaan of te dichten, om Valerie als eerste af te zetten,” legt Nick uit.

“Claire kan lopen, spier voor 80% geheeld”

Claire Michel tijdens de fietstraining voor de Mixed Team Relay (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)

Rest nog de vraag hoe het staat met Claire Michel. Op vier dagen herstellen van een spierverrekking in de kuit is niet evident. Maar ze lijkt er klaar voor. “Claire is er volledig klaar voor,” bevestigt ook de bondscoach. “We hebben vrijdagochtend nog een echo gedaan en de spier is voor 80% volledig geheeld. Ze heeft ondertussen ook gelopen en kan voluit racen. Ze zal wel wat pijn voelen, maar dat kan volgens dokter Bellemans geen kwaad,” aldus Nick Baelus.