Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: De geboorte van de Belgian Hammers en de olympische droom in Glasgow
GLASGOW, SCOTLAND - AUGUST 11: Team Switzerland (silver), Team France (gold) and Team Belgium (bronze) pose for a photo with their medals at the podium after the Mixed Team Relay Triathlon on Day Ten of the European Championships Glasgow 2018 at Strathclyde Country Park on August 11, 2018 in Glasgow, Scotland. This event forms part of the first multi-sport European Championships. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Nieuws

TBT: De geboorte van de Belgian Hammers en de olympische droom in Glasgow

In de nacht van vrijdag op zaterdag strijden Valerie Barthelemy, Marten Van Riel, Claire Michel en Jelle Geens voor een mogelijke olympische medaille in de Mixed Team Relay triatlon in Tokio. In deze Throwback Thursday keren we dan ook graag nog eens terug naar de wedstrijd die de Belgische estafette-ploeg op de kaart zette en waar de olympische droom voor het eerst echt vorm kreeg. Voor het eerst hadden we het ook over de ‘Belgian Hammers’ die na een spannende wedstrijd brons behaalden op het EK in Glasgow en plots beseften dat ze, na een verrassende vierde plaats in de Mixed Team Relay triatlon van Edmonton eerder dat jaar, wel eens mee zouden kunnen doen voor de medailles in Tokio.

Met een live-uitzending op Sporza en een schitterende prestatie van de Belgische triatleten leerde het hele land de Belgian Hammers en de spectaculaire Mixed Team Relay kennen. Het was toen overigens afwachten, met een geblesseerde Marten Van Riel die toch naar de derde plaats liep na een sterke wedstrijd van de andere drie. Claire Michel bracht de Belgen zelfs helemaal voorin. “Met deze derde plaats doen we overigens een heel goede zaak om ons rechtstreeks te kwalificeren voor die nieuwe olympische discipline. En vandaag hebben ze het alle vier goed gedaan. We hebben de juiste tactiek gebruikt, de juiste volgorde aangehouden. Claire was super op kop, Jelle deed er ook alles aan, Valerie was fantastisch en dan Marten die het ondanks blessure toch afwerkte,” vertelde bondscoach Nick Baelus toen. Hier kan je het nog eens nalezen:

Team Belgium pakt brons in EK Mixed Team Relay

De dagen na de wedstrijd waren de Belgian Hammers meteen groot nieuws, met heel wat reacties en gelukwensen op social media. En de meest indrukwekkende felicitatie kwam zelfs van het Belgisch Koningshuis…

De ‘Belgian Hammers’ zijn hot na brons op EK MTR