Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maastricht zondag zonder zwemmen in 70.3 Ironman, maar volgend jaar wel weer met volledige Ironman
Els Visser bij haar winst in de Ironman Maastricht in 2018 (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Maastricht zondag zonder zwemmen in 70.3 Ironman, maar volgend jaar wel weer met volledige Ironman

Na het annuleren van het zwemmen in de triatlons op zaterdag in Maastricht, met onder andere de 5150 kwarttriatlon, zat het er al aan te komen en zaterdagnamiddag werd het ook door de organisatie bevestigd. Er zal zondag niet gezwommen kunnen worden in de Maas en dus wordt de 70.3 Ironman, de triatlon over de halve afstand, een duatlon. De 1.900 meter zwemmen wordt vervangen door een looponderdeel van 5,3 km. Maar er was ook goed nieuws uit Maastricht. In 2022 keert de volledige Ironman terug naar Nederland.

5,3 km lopen in plaats van 1.900 meter zwemmen

Eerst het minder goeie nieuws, al was dat na de annulatie van de zwemonderdelen op zaterdag eigenlijk geen verrassing meer: “Het leek er vannacht en vanmiddag op dat er gezwommen kon worden, maar helaas is er stroomafwaarts weer regen gevallen. Dat betekent dat we een run-bike-run zullen organiseren: 5.3 kilometer hardlopen, 90 kilometer fietsen en 21.1 kilometer hardlopen, om vervolgens te mogen finishen. We hadden heel graag anders beslist, maar het is helaas niet anders. Veiligheid staat voorop,” aldus organisator Rob Frambach.

Opnieuw volledige Ironman Maastricht in 2022

Maar in de loop van de dag kwam er ook goed nieuws uit Maastricht. Nadat in 2018 voor het laatst de volledige Ironman Maastricht gehouden werd, komt in 2022 de volledige Ironman terug, met hopelijk dan wel 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. Of dat ook betekent dat de wedstrijd opnieuw naar de binnenstad trekt, is nog de vraag, maar het is alvast goed voor de Belgische triatleten die graag dichtbij huis een volledige triatlon willen afleggen. De volledige Ironman Maastricht staat gepland op zondag 7 augustus 2022. Op zaterdag is er ook de 70.3 Ironman Maastricht over de halve afstand.