Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Volkwin De Smedt pakt eerste zege in Donkmeer-triatlon, Kaat Van Eynde wint weer
Volkwin De Smedt met Milan Leys en Brecht De Smedt op het podium in Berlare (foto: Ann Denayer)
Nieuws

Volkwin De Smedt pakt eerste zege in Donkmeer-triatlon, Kaat Van Eynde wint weer

Op de Donkmeer-triatlon in Berlare hebben Kaat Van Eynde en Volkwin De Smedt de overwinning behaald nadat ze in het lopen de beslissing doorvoerden. Tot en met het fietsen bleef het spannend, enerzijds tussen Volkwin De Smedt en Milan Leys en anderzijds tussen topfavorietes Kaat Van Eynde en Shelsea Weyn. Nochtans lag de nadruk op het fietsonderdeel, want met 45 km wijken ze in Berlare altijd stevig af van de normale kwart-triatlon afstanden.

Tweede seizoenszege voor Kaat Van Eynde

Al na de 1.000 meter zwemmen kregen we een spannende race bij de vrouwen. Favorietes Shelsea Weyn en Kaat Van Eynde gaven elkaar weinig toe. Shelsea kwam na 15’38 als eerste uit het water, Kaat volgde op slechts 5 seconden. De twee vonden elkaar in het fietsen en liepen bijna vier minuten uit op de eerste achtervolgster. Ze zouden in het lopen uitmaken wie de winst zou pakken. In de 10,5 km lopen was Kaat Van Eynde duidelijk de sterkste. Ze pakte haar tweede seizoenszege in 2u25’41. Shelsea Weyn verloor nog meer dan vijf minuten en kwam na 2u30’59 als tweede binnen. Evelien Keuppens werd derde in 2u31’54.

Kaat Van Eynde aan kop in Berlare (foto: Ann Denayer)

Eerste zege ooit voor Volkwin De Smedt

Bij de mannen ging de jonge Milan Leys aan de leiding in het zwemmen, samen met Sietse Burm en Lars Baeyens. Ze pakten een goeie 20 seconden voorsprong op Brecht De Smedt, Volkwin De Smedt en Wouter Monchy, die later uit de wedstrijd zou verdwijnen. Na de 45 km fietsen kregen we 4 triatleten samen in de wisselzone. Volkwin De Smedt, Brecht De Smedt, Milan Leys en de verrassende Niels Vanhove begonnen samen aan de 10,5 km lopen, met anderhalve minuut voorsprong op de eerste achtervolgers.

Er stond in het lopen geen maat op Volkwin De Smedt, net zoals zijn broer Brecht voor het eerst aan de start in Berlare. Volkwin liep al snel uit op zijn broer en op Milan Leys, die voor de tweede plaats een spannend gevecht voerden, terwijk er ook nog gevaar loerde achter hen. Vanuit de achtergrond kwam Bram Van der Plas nog sterk opzetten. De 3MD-atleet zou uiteindelijk stranden op de vierde plaats op zeven seconden van het podium. Milan Leys klopte Brecht De Smedt voor de tweede plaats, maar dat was al op ruime achterstand van winnaar Volkwin De Smedt. De 3PT-triatleet pakte zijn eerste zege uit zijn nog jonge carriere en won de Donkmeer-triatlon in 2u00’38. Milan Leys werd op 53 seconden tweede, zes seconden later pakte Brecht De Smedt de derde plaats.

Uitslagen Donkmeer-triatlon Berlare 2021