Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zondag wel zwemmen in 111 Jabbeke, wellicht niet in 70.3 Ironman Maastricht
Lore Vanclooster in de 111 van Jabbeke in 2019 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Zondag wel zwemmen in 111 Jabbeke, wellicht niet in 70.3 Ironman Maastricht

Goed nieuws uit Jabbeke, waar na een laatste test van de waterkwaliteit groen licht werd gegeven voor het zwemonderdeel van de 111 triatlon en de sprint-triatlon, maar in Maastricht wordt de 70.3 Ironman wellicht een duatlon door de hoge stroming van de Maas. In Jabbeke wordt er gezwommen aan het Klein Strand en tot vorige week was er de vrees voor blauwalg het water. Een laatste test donderdag wees uit dat de waterkwaliteit voldoet aan de normen en dat er zondag kan gezwommen worden in de 111 triatlon en de sprinttriatlon. Minder goed nieuws komt er uit Maastricht. De triatlonwedstrijden van zaterdag zijn al omgezet naar een run-bike-run omdat de stroming van de Maas te hoog is. Zaterdag om 17 u. wordt er beslist of ook de 70.3 Ironman van zondag een duatlon wordt.

Waterkwaliteit voldoende in Jabbeke

Er lijkt een vloek te rusten op de triatlonzomer en deze keer heeft het niks met Covid-19 te maken, maar wel met onweer, watersnood en blauwalg. Gelukkig kregen ze in Jabbeke donderdag de goedkeuring om te mogen zwemmen aan het Klein Strand. En dus krijgen we zondag om 14u. toch een 111 triatlon, met 1.000 meter zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. De sprinttriatlon is overigens naar de namiddag verplaatst en start om 14u30. Alle info vind je op de website van Bro.Go Sports.

Sterke stroming in Maastricht

In Maastricht is het waterpeil van de Maas ondertussen gezakt tegenover de afgelopen weken toen ook Nederlands-Limburg met watersnood af te rekenen kreeg. Maar de stroming in de Maas is momenteel te stevig en daarom besloot de organisatie om het zwemmen in de triatlonwedstrijden van zaterdag alvast te annuleren en te vervangen door een loopnummer. Ook voor de hoofdwedstrijd, de 70.3 Ironman van Maastricht op zondag, ziet het er niet goed uit. Zaterdag om 17 u. neemt de organisatie een definitieve beslissing of er gezwommen kan worden, of dat de wedstrijd een run-bike-run wordt.