Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers en Jonie Vanhoutte winnen turbulente 111 triatlon Jabbeke
Champagne voor winnaar Stenn Goetstouwers in Jabbeke (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Stenn Goetstouwers en Jonie Vanhoutte winnen turbulente 111 triatlon Jabbeke

De Holiday Suites 111 triatlon van Jabbeke heeft met de overwinningen van Stenn Goetstouwers en Jonie Vanhoutte nog een happy end gekregen, want de wedstrijd ging met heel veel tegenslag van start. Eerst werd het zwemmen met meer dan een uur uitgesteld, opnieuw wegens te weinig seingevers ter plaatse. Na het zwemmen werd een triatleet die onderweg naar de wisselzone onwel was geworden afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig is de atleet ondertussen opnieuw stabiel met dank aan een paar verpleegkundigen die meteen in de buurt waren en de eerste zorgen toedienden. En dat was uiteindelijk het belangrijste nieuws van de dag.

Jonie Vanhoutte pakt mooiste overwinning ooit

Jonie Vanhoutte wint in Jabbeke (foto: 3athlon.be)

Een paar weken na haar knappe overwinning in de halve Chtriman in Gravelines was Jonie Vanhoutte opnieuw aan het feest. Ze kwam in de beginfase van het fietsen samen met Liesbeth Verbiest bij snelste zwemster Sonja Skevin. In de 100 km fietsen bleven de drie dames samen. In de 10 km lopen was Jonie Vanhoutte duidelijk de snelste. Ze pakte een mooie overwinning in Jabbeke als huwelijkscadeau, want over een week stapt ze in het huwelijksbootje. Jonie haalde het in 3u41’45 met iets meer dan 4 minuten voorsprong op een alweer sterke Liesbeth Verbiest. Die werd tweede in 3u45’48. De Kroatische Sonja Skevin pakte de derde plaats in 3u46’51 voor de Nederlandse Dieske Kruisselbrink en Lore Vanclooster.

Stenn Goetstouwers maakt het verschil in het fietsen

Stenn Goetstouwers tussen Vincent en Sven op het podium (foto: 3athlon.be)

Bij de mannen kwam Simon Folens na 1.000 meter zwemmen als leider uit het water bij het Klein Strand in Jabbeke, met een mooie voorsprong op een achtervolgend vijftal. Op de fiets rukten Stenn Goetstouwers en Matthias Allegaert naar voor. Zij kwamen aansluiten bij een grote groep, maar daar ging het niet snel genoeg voor Goetstouwers. De Tank van Wuustwezel ging alleen in de aanval en fietste in de 100 km een mooie marge bij elkaar. Stenn wisselde als leider met 2’25 op een groepje met Sven Vandenbroucke, Brecht Van Vooren, Tom Mets, Matthias Allegaert en Vincent Van De Walle. Vincent maakte het nog spannend door na 1 ronde te lopen door te komen op 1’40. Maar dat hoge tempo kon hij niet blijven aanhouden en ook Goetstouwers viel niet meer stil.

Stenn Goetstouwers had nog een rekening openstaan in Jabbeke. Drie jaar geleden leek hij op weg om mee te strijden voor de overwinning en werd hij door een lekke band uit de wedstrijd geslagen. Deze keer mocht hij wel juichen onder de finishboog. Stenn won de 111 triatlon in 3u11’03. Vijftig seconden later pakte Vincent Van De Walle de tweede plaats. Sven Vandenbroucke werd derde in 3u13’06 voor Tom Mets en Brecht Van Vooren. Matthias Allegaert werd zesde voor een sterk oprukkende Seppe Odeyn die na een mooie inhaalrace zevende werd.

Uitslag 111 Triatlon Jabbeke 2021