Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioenschap kwarttriatlon in september in Hofstade
Wie wordt de opvolger van Simon De Cuyper in Hofstade? (foto: SMO-Scott)
Nieuws

Belgisch kampioenschap kwarttriatlon in september in Hofstade

Door het hevige onweer in Kinrooi op zondag 4 juli zat er daar niets anders op dan het BK kwarttriatlon af te gelasten, maar ondertussen is er een nieuwe datum en lokatie gevonden voor het Belgisch kampioenschap. Op zaterdag 11 september strijden de triatleten op de olympische afstand om de nationale driekleur in Hofstade op het domein van Sport Vlaanderen. Hofstade was in 2020 één van de weinige wedstrijden die tussen de twee lockdowns kon doorgaan en toen bleek de organisatie van SP&O Mechelen al alles in zich te hebben voor veel spektakel.

Laura Swannet en Simon De Cuyper nog altijd kampioen

In Kinrooi had TrisportMnK er alles aan gedaan om voor een toporganisatie te zorgen voor het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon, met onder andere een pontonstart waar de triatleten met een veerboot naar toe moesten varen. Helaas beslisten de weersomstandigheden er anders over. En zo mochten Laura Swannet en Simon De Cuyper nog wat langer genieten van hun Belgische titel die ze in 2019 in Wuustwezel veroverden. Maar op 11 september krijgen we een opvolger voor de twee regerende kampioenen in Hofstade. De zwemstart is op het strand van het Sport Vlaanderen-domein in Hofstade, het fietsen is over een snel en technisch parcours en het lopen is door het domein met veel passages voor het publiek. Het belooft dus een spectaculair kampioenschap te worden. Zondag pakt SP&O Mechelen er overigens uit met een primeur. In de jeugdcup triatlon wordt er gestart met een tijdrit op de fiets, waarna er op basis van de verschillen een mini-triatlon wordt afgewerkt. Alle informatie vind je op de website van SP&O Mechelen.

Alle kampioenschappen op vier weken tijd

Op deze manier zitten de Belgische kampioenschappen redelijk dicht bij elkaar. Op 14 augustus strijden de jeugd-triatleten om de titels in Wuustwezel. Op 23 augustus is Menen het decor van het Belgisch kampioenschap halve triatlon. In Hofstade is dus op 11 september het BK kwarttriatlon. En tot slot is er op zondag 19 september aan de Lacs de l’Eau d’Heure het Belgisch kampioenschap sprinttriatlon, daags na de enige volledige triatlon in ons land, de Ironlakes op zaterdag 18 september, al is die wedstrijd geen officieel kampioenschap.