Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete organiseert benefiet in Sint-Laureins voor door watersnood getroffen dorpen
Nieuws

Triatlete organiseert benefiet in Sint-Laureins voor door watersnood getroffen dorpen

Aanstaande donderdag 5 augustus organiseert triatlete Bieke Verscheure, ook lid van de Raad van Bestuur van Triatlon Vlaanderen, een benefietconcert in het bij veel triatleten bekende ‘De Roste Muis’ in Sint-Laureins. Bieke, één van de drijvende krachten achter de Boerekreektriatlon van een paar weken geleden, komt vaak in de Ardennen en was diep getroffen door de ellende die de wateroverlast veroorzaakte in de dorpjes Bomal en Vieuxville. De opbrengsten van de benefietavond gaan integraal naar de heropbouw van de twee Waalse dorpen.

In ‘De Roste Muis’, het bekende restaurant in Sint-Laureins wat al sinds jaar en dag de uitvalsbasis is van het SMO-Scott triatlonteam, trapt Moment Millionaire de avond af vanaf 19u45. Om 21 u. treden The Blue Specials op en om 22u15 sluit Mae Black af. De inkom bedraagt 15 euro en inschrijven kan via email bij Bieke Verscheure zelf. Ook wie niet kan aanwezig zijn, mag altijd een vrije gift doen op rekeningnummer BE40 7507 0136 8463.

“De verslagenheid is groot bij de bewoners…”

“De dorpjes Bomal en Vieuxville liggen me nauw aan het hart, en daar is de zondvloed als een wilde tekeer gegaan”, vertelt Bieke. “Eerst stond ik er midden in, verrast door de snelle kolkende watermassa. Ik had het grote geluk om geëvacueerd te kunnen worden. Ik was echt opgelucht. Maar kort erna zag en voelde ik verslagenheid bij inwoners. Met lede ogen moest ik toekijken en zag ik de onmetelijke schade. Mijn hart is diep geraakt, en ik wil iets doen. Daarom organiseer ik donderdag deze muzikale benefietavond, en geef alle opbrengst aan de burgemeesters van de twee gemeenten Bomal en Vieuxville,” aldus Bieke.