Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgian Hammers zijn terug in België “Andere beleving dan in Rio, maar als team deden we het geweldig”
Claire Michel hier naast Marten Van Riel bij hun terugkeer uit Tokio (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Belgian Hammers zijn terug in België “Andere beleving dan in Rio, maar als team deden we het geweldig”

De 4 triatleten van de Belgian Hammers, die in Tokio op de Olympische Spelen een heel knappe vijfde plaats veroverden in de Mixed Team Relay, zijn terug thuis, waar ze door Tom Schippers, directeur van Triatlon Vlaanderen, op bloemen en champagne werden verwelkomd. En ook wij waren erbij om de Hammers te verwelkomen en hen nogmaals te zeggen hoe trots de hele Belgische triatlon-community is op hun mooie prestaties. Na een lange reis moesten sommigen, zoals Jelle Geens en de bondscoach, meteen hun reis verder zetten, maar we kregen in Zaventem Claire Michel en Marten Van Riel te spreken. Marten heeft nog niet helemaal vrede met zijn 4de plaats in de individuele triatlon blijkbaar, maar Claire is er van overtuigd dat dat snel komt. In Leuven spraken we uitgebreid met Valerie Barthelemy die nog altijd op een wolk leeft na haar tiende plaats individueel. En de Hammers hebben alvast 1 ding gemeen, naast goed bijslapen, staat er overal frieten op het menu deze week 🙂

4de plaats nog niet verteerd

De Belgian Hammers keerden na de lange reis met een goed gevoel terug naar België. “We hebben een voldaan gevoel, ik denk wel dat we het goed hebben gedaan en dat we met goeie moed vooruit naar de toekomst mogen kijken,” vertelt Marten. Calrie was ook tevreden met de Mixed Team Relay, al blijft de ontgoocheling over haar individuele race, die ze absoluut wou uitdoen en waarmee ze veel mensen inspireerde. “Ik heb het gedaan voor mezelf en uit respect voor de Spelen,” legt Claire uit. Voor Marten is en blijft het een mooie ervaring. “Ik moet eerlijk zeggen dat het wel een heel andere beveling was dan in Rio, maar zeker met onze prestaties en dan vooral de Mixed Team Relay, was het toch leuk voor ons.” Als we vragen of hij ondertussen al wat blij is met die vierde plaats, klinkt het meteen en overtuigend “Nee”, waarop Claire invalt: “Allez! Dat zal nog komen, dat zal komen…” Het siert de topsporter in Marten dat hij nog altijd wat ontgoocheld is.

“Had niet aan olympisch diploma mogen denken”

Valerie Barthelemy treffen we even later bij haar thuis in Leuven. Zij heeft in Tokio haar beste prestatie ooit neergezet en dus waren haar eerste Spelen een absoluut succes. Al is ze blij dat ze thuis is. “Na al die weken voorbereiding en stress, en de periode in het olympisch dorp waar je op het ritme van de Spelen leeft, is het goed om lekker relaxed thuis te zijn,” vertelt Valerie, die er op de terugreis overigens niet in slaagde om Jelle en Claire te kloppen in het kaarten en andere spelletjes. “Het moet nog een beetje inzinken wat die 10de plaats betekende. Toen ik aan het lopen was, dacht ik wel even dat ik misschien een olympisch diploma (een plaats in de eerste 8 – redactie) zou kunnen halen. En dan miste ik het, dus ik zou er misschien helemaal niet aan gedacht mogen hebben,” lacht Valerie. “En nu op naar Parijs, we moeten wel, om wraak te nemen voor de Relay, op de Nederlanders,” aldus Val.

Hartelijke ontvangst op Zaventem en thuis

Jelle Geens thuis in de bloemetjes gezet door Triatlon Vlaanderen (foto: Tom Schippers)
Tom Schippers overhandigt bloemen aan Valerie Barthelemy (foto: 3athlon.be)
Tom Schippers geeft bloemen en champagne aan Marten Van Riel (foto: 3athlon.be)
De bloemen zijn meteen voor mama Van Riel (foto: 3athlon.be)
Marten tussen papa en mama in (foto: 3athlon.be)
Marten en Claire eerst nog met mondmasker (foto: 3athlon.be)
Ook onze hoofdredacteur ging maar al te graag mee op de foto met de nr 10 van Tokio (foto: 3athlon.be)