Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Speedplay pedalen in Tokyo
Extra

Speedplay pedalen in Tokyo

De Olympische Spelen in Japan zijn begonnen en deze keer doet baan- en wegwielrenner Jan-Willem van Schip mee met speciale doorontwikkelde pedalen van Speedplay. Voor hem, en wielrenners en duursporters in het algemeen, is materiaal erg belangrijk. Hij wil namelijk zo veel mogelijk vermogen sparen door de aerodynamische weerstand te verlagen en Speedplay helpt daarbij enorm door de afstand tussen het pedaal en het zadel zo klein mogelijk te houden. Iets wat in triatlon/duatlon toch ook zeker heel wat interesse moet opwekken!

betere aerodynamica

Speedplay is een uniek systeem waarbij het kliksysteem niet in de pedaal zit, maar onder de schoen. Hierdoor is de stack hoogte (afstand tussen pedaal en zadel) minimaal. Dit systeem is bovendien aan twee kanten inklikbaar wat het comfort verbeterd. De schoenen sluiten strak aan op de pedalen wat een verbeterde aerodynamica oplevert. Ook zijn de pedalen uiterst licht. “Dat scheelt toch weer een appeltaartje tijdens de training,” aldus van Schip over Speedplay.

https://www.youtube.com/watch?v=qQi84-6CPVI&feature=emb_logo

In het voorjaar heeft Speedplay over de hele bestaande lijn pedalen verbeteringen doorgevoerd die de prestaties en duurzaamheid van de pedalen verbeteren. De modellen zijn bovendien platter en aerodynamischer dan andere systemen. Ook kun je de rotatievrijheid zelf aanpassen en hebben de pedalen de premium Wahoo Fitness gebruikerservaring.

Naast de voordelen die Speedplay al biedt over andere soorten pedalen, heeft Speedplay voor Van Schip en collega Yoeri Havik verdere verbeteringen doorgevoerd speciaal de Spelen. Zo hebben ze de assen vervangen voor speciale titanium assen en door de bescherming in de lagers te verwijderen en het aanbrengen van een speciale coating draaien de pedalen met nog minder wrijving en zouden ze dus nog sneller moeten zijn.