Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Lands’ End naar John O’Groats: Frankie Tinsley begint aan extreme triatlon door Groot-Brittanië
Nieuws

Van Lands’ End naar John O’Groats: Frankie Tinsley begint aan extreme triatlon door Groot-Brittanië

De Britse triatleet Frankie Tinsley begint op 7 augustus aan een wel heel bijzondere triatlon, die start in Lands’End, helemaal in het zuiden van Groot-Brittanië en die hem al afwisselend met zwemmen, fietsen en lopen 14 dagen later, op 21 augustus moet brengen naar John O’Groats in het absolute noorden van Schotland. Het zwemmen doet hij in 3 grote meren, het fietsen voert hem over de mooiste en glooiende wegen in Groot-Britteanië en in het lopen wil hij drie bekende pieken zoals Snowdon en Ben Nevis overwinnen, goed voor 65 km zwemmen, 1.468 km fietsen en 195 km lopen.

Frankie Tinsley is een physical trainer bij de Royal Air Force en was vroeger ook paracommando bij de Royal Marines in Groot-Brittanië. Hij werd de afgelopen jaren geconfronteerd met de zelfmoord van twee collega’s, Andrew en Andrew. Deze uitdaging gaat hij speciaal aan voor hen en voor het goeie doel: CALM, ofwel Campagain Against Miserable Lives, die strijden voor een betere mentale en fysieke gezondheid om zo zelfdoding bij Britse mannen tegen te gaan.

De Brit begint aan zijn triatlon op 7 augustus met een fietstocht van 551 km van Land’s End, de zuidelijke punt van Engeland in de buurt van Dover waar de wind altijd genadeloos hard over de kliffen jaagt, naar het Lake Bala. Daar plant op hij 10 augustus 6 km te zwemmen om vervolgens 63 km te lopen, op en over de top van Snowdon, de bekende berg in Snowdonia in Wales. Vervolgens fiets hij 260 km naar Windermere, waar een zwemnummer van 18 km gepland staat. Halfweg loopt hij naar Scafell Pike, goed voor 29 km lopen. Op 15 en 16 augustus staat 335 km fietsen op het programma, naar Loch Awe, waar zijn langste zwemproef volgt: maar liefst 41 km. Tot slot loopt hij op 19 als alles goed gaat over Kinlochleven en Ben Nevis, een tocht van 103 km, om op 21 augustus uiteindelijk aan te komen na nog eens 302 km fietsen in John O’Groats, helemaal in het noorden van Schotland.

Je kan de bizarre uitdaging van Tinsley volgen op de Instagrampagina van Talisman Triathlon en je kan ook geld storten voor het goeie doel op deze website.