Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pamphiel Pareyn en Katrien Maes winnen hardbevochten triatlon van Lommel
Pamphiel Pareyn wint de kwarttriatlon van Lommel (foto: LommelTV RR)
Nieuws

Pamphiel Pareyn en Katrien Maes winnen hardbevochten triatlon van Lommel

In de 31ste editie van de kwarttriatlon van Lommel, een echte klassieker onder de Belgische triatlons, hebben Pamphiel Pareyn en Katrien Maes de overwinning behaald na een strijd op het scherpst van de snee. Pamphiel Pareyn moest afrekenen met een sterke Tom Vander Hoogerstraete en een oprukkende Sander Heemeryck. Bij de vrouwen kregen we een heel mooie tweestrijd tussen Jolien Vermeylen en Katrien Maes.

Pamphiel Pareyn kwam na 1.500 meter zwemmen als leider uit het water aan kop van een groepje van vier met Milan Leys, Tom Vander Hoogerstraete en Maarten Christis. Zij pakten een minuutje voorsprong op een achtervolgende groepje met daarbij Katrien Maes, Jolien Vermeylen en Linde Herreman die met zijn drie na een sterk zwemnummer aan de leiding gingen bij de vrouwen. Andere favorieten als Sander Heemeryck en Ruben Geys zwommen vrij goed en verloren slechts een goeie anderhalve minuut.

In het fietsen nam Pamphiel Pareyn, vijf weken na zijn Ironman van Lanzarote, stevig het heft in handen. Tom Vander Hoogerstraete volgde in tweede positie en daarachter kregen we een achtervolgend groepje met onder andere Ruben Geys en Sander Heemeryck. In het lopen werd het nog spannend, maar een sterke Pamphiel Pareyn liep overtuigend naar de overwinning in 1u49’16. Sander Heemeryck kwam nog sterk terug en werd tweede in 1u50’06. Comeback-kid Tom Vander Hoogerstraete werd knap derde in 1u50’50. Viervoudig winnaar Ruben Geys werd vierde voor de verrassend sterke Rob Carmans. Marc Geerts, altijd goed in Lommel, liep nog naar een mooie zesde plaats voor Maarten Christis.

Bij de vrouwen had Katrien Maes een superdag. Ze zette Jolien Vermeylen op anderhalve minuut in het fietsen en gaf die voorsprong niet meer uit handen in het lopen. Katrien liep naar een verdiende zege in 1u59’26. Jolien Vermeylen pakte de tweede plaats in 2u02’06. Voor de derde plaats bleef het lang spannend tussen Linde Herreman en Karlien Claus. Het was Karlien Claus die in het lopen de derde plaats verzekerde in 2u06’36. Linde Herreman werd vierde voor Birgit Massagé.

Uitslagen kwarttriatlon Lommel 2021