Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympische triatlon-kampioenen krijgen slot voor WK Ironman in Hawaii
Flora Duffy pakte in Tokio de eerste gouden medaille ooit voor Bermuda (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Hawaii

Olympische triatlon-kampioenen krijgen slot voor WK Ironman in Hawaii

Als alles goed gaat zien we de olympische kampioenen triatlon, de Noor Kristian Blummenfelt en Flora Duffy uit Bermuda, in oktober aan de start van het WK Ironman in Hawaii. Ironman kondigde aan dat de twee gouden medaille winnaars een wild card krijgen voor de meest iconische triatlon ter wereld. Zowel Duffy als Blummenfelt wist zich al eerder te plaatsen voor het WK Ironman 70.3, over iets meer dan een maand in het Amerikaanse St-George. Blummenfelt had eerder zijn ambitie al uitgesproken om ook in Kona te winnen. Of Duffy ook aan de start zal verschijnen in Kona, is nog maar de vraag.

De directe plaatsing betekent voor Blummenfelt dat hij een minder extreem programma zal hoeven draaien dan hij aanvankelijk voor ogen had. Zo gaf de atleet al snel na zijn winst in Tokyo aan dat hij zijn Olympische titel graag op zou volgen met de winst van het WK Ironman op Hawaii, maar daarvoor zou hij zich eerst nog moeten plaatsen. Blummenfelt had zijn zinnen daarom op Ironman Frankfurt gezet, die dit weekend plaatsvindt. De Noor zal nu hoogstwaarschijnlijk pas op Hawaii debuteren op de Long Distance. Of Duffy ook op haar uitnodiging in zal gaan, is nog onduidelijk. 

“We feliciteren Flora en Kristian met hun geweldige winst in Tokyo en om hun prestatie te vieren, willen we hen de kans bieden om hun succes voort te zetten tijdens ons WK”, aldus Ironman CEO Andrew Messick. “Deze bijzondere uitnodiging voor zowel de mannelijke als vrouwelijke winnaar van een Olympisch gouden medaille zorgt ervoor dat de topevenementen binnen onze sport op één lijn liggen met de algemene triathlonkalender én het laat zien hoe indrukwekkend sterk onze professionele triatleten zijn op verschillende afstanden. Na een zeer moeilijke periode voor de sport geloven we dat het aanbieden van deze slots zal helpen om triathlon te blijven promoten, ook de prestaties van atleten op het hoogste niveau binnen het racen op korte afstand.”