Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet Diego Van Looy aangereden door vrachtwagen, met meerdere breuken in ziekenhuis
Diego Van Looy wereldkampioen Powerman in 2019 (foto: Powerman Zofingen)
Duathlon

Belgische triatleet Diego Van Looy aangereden door vrachtwagen, met meerdere breuken in ziekenhuis

De Belgische toptriatleet Diego Van Looy is maandag, in volle voorbereiding op het WK Powerman in Zofingen waar hij op 19 september zijn wereldtitel hoopte te verdedigen, tijdens een training in de Balearen aangereden door een vrachtwagen. Diego kwam in volle afdaling, met een snelheid van 60 km/uur, in botsing met een vrachtwagen. De 30-jarige triatleet uit Mechelen werd zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd en daar werden meerdere breuken vastgesteld, onder andere een gebroken nek en meerdere gebroken ribben. Op social media reageerde Diego al dat hij zich ondanks alles ‘hemels’ en ‘still alive’ voelt. Wellicht zal hij zelf ook beseffen dat hij heel veel geluk gehad heeft, want dit ongeluk had ook helemaal anders kunnen aflopen. Wij wensen Diego alvast een goed en snel herstel toe!

Diego was in de Balearen op stage om het WK Powerman long distance duatlon voor te bereiden, dat op 19 september in het Zwitserse Zofingen wordt gehouden en waar hij zijn wereldtitel van 2019 zou verdedigen. In 2020 werd het WK geannuleerd door de Covid-19 pandemie. En deze week postte hij nog hoe jammer hij het vond dat hij de Embrunman, die hij in 2018 op zijn naam schreef, dit jaar moest missen:

https://www.instagram.com/p/CSgUc0BKYyb/