Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Angelo Vandecasteele en Maurine Ricour domineren in duatlon-klassieker in Halle
Belgisch kampioen duatlon Angelo Vandecasteele bij zijn winst in Halle in 2021 (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Duathlon

Angelo Vandecasteele en Maurine Ricour domineren in duatlon-klassieker in Halle

Zondag stond met de duatlon van Halle de grootste klassieker van het Belgische duatlon-seizoen op het programma en met een ijzersterke Angelo Vandecasteele en een dominante Maurine Ricour kreeg deze topwedstrijd twee meer dan verdiende winnaars. Angelo knalde na een snelle eerste run ook op de fiets hard weg van alle tegenstand. Maurine Ricour pakte in het eerste lopen al een mooie voorsprong en bouwde die ook alleen maar uit.

In Halle hing zondag opnieuw een kermis-stemming, net zoals de hoogdagen van de duatlon ten tijde van Sint-Rochus kermis, met een uitverkocht deelnemersveld van ruim 300 duatleten en veel volk langs de kant. Dat inspireerde topfavorieten Angelo Vandecasteele en Maurine Ricour blijkbaar om er een dominante one-man en one-woman show van te maken.

Angelo Vandecasteele ook sterk op de fiets

Sterk fietsnummer van Angelo Vandecasteele in Halle (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)

Regerend Belgisch kampioen Angelo Vandecasteele duldde in de eerste ronde nog Giani Vanden Broucke, Stef Corthouts en Nicolas Tilman in zijn spoor, maar in de tweede ronde werkte hij zich los en begon hij aan een indrukwekkende solo. De voorsprong in het fietsen groeide stelselmatig. Thibaut De Smet was de enige die nog een beetje weerwerk kon bieden. De jonge duatleet maakte samen met Guust De Smul de sprong van de tweede achtervolgende groep naar het groepje van drie achter Angelo. Door het beukwerk van De Smet moesten eerst Tilman en dan Vanden Broucke er aan geloven. Maar samen met Corthouts en Guust De Smul slaagde ook De Smet er niet in om dichterbij te komen bij de eenzame leider.

Angelo wisselde met anderhalve minuut voorsprong op de drie achtervolgers en zette daarna ook nog eens de snelste looptijd neer in de tweede run. In een tijd van 1u28’51 werd hij de oververdiende winnaar in Halle. “Dat ze nu nog maar eens komen zeggen dat Angelo niet kan fietsen en dat hij altijd in het eerste lopen weg moet zijn,” vertelde een uitgelaten Vandecasteele na de finish. “In voorbereiding op het WK Powerman in Zofingen heb ik mijn wedstrijd perfect ingedeeld en stevige wattages geduwd op de klimmetjes. Het laatste lopen was louter genieten,” aldus Angelo, die inderdaad klaar lijkt voor het WK in Zofingen op 19 september. Stef Corthouts pakte op 2’48 de tweede plaats voor Thibaut De Smet en Giani Vanden Broucke.

Maurine Ricour wint derde keer op rij

Maurine Ricour was duidelijk de sterkste in Halle (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)

Bij de vrouwen stond er geen maat op Maurine Ricour. Voor eigen club en eigen volk pakte de duatlete uit Bever haar derde overwinning op rij in Halle. Ze telde na de eerste 5,6 km lopen al een voorsprong van anderhalve minuut op die andere favoriete Lotte Claes en haar zus Margot Ricour. In het fietsen ging Lotte Claes alleen in de achtervolging, maar de Belgische kampioene tijdrijden bij de clubrensters slaagde er niet in om ook maar iets van haar achterstand goed te maken op een ontketende Ricour. Die liep in de 32 km fietsen nog 50 seconden verder uit en mocht aan twee ererondes beginnen tussen het enthousiaste publiek. Maurine Ricour won overtuigend in een tijd van 1u42’03. Op meer dan drie minuten werd Lotte Claes tweede in 1u45’41. De jonge Eleonore Hiller, juniore bij RCBT, pakte verrassend de derde plaats in 1u50’36 voor Margot Ricour, die nog net voor Emelie Butseraen vierde werd.

Uitslag duatlon Halle 2021

Bekijk op Finishfoto.be de foto-galerij van de duatlon van Halle