Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK 70.3 Ironman in 2022 niet in Taupo, wel in St-George, waar WK 2021 naar 1 dag schuift
Bart Aernouts aan de finish op het WK 70.3 Ironman in Nice (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

WK 70.3 Ironman in 2022 niet in Taupo, wel in St-George, waar WK 2021 naar 1 dag schuift

Ironman heeft woensdagochtend bekendgemaakt dat het wereldkampioenschap 70.3 Ironman van december 2022 in het Nieuw-Zeelandse Taupo geannuleerd is en vervangen wordt door een WK 70.3 Ironman in St-George, Utah op 28 en 29 oktober 2022. Tegelijkertijd kondigde Ironman aan dat het WK van 2021, wat normaal op 2 dagen gepland stond op 18 en 19 september, nu gebundeld wordt op 1 dag, op zaterdag 18 september. Dinsdag waren er ook al heel wat reacties op de nieuwe deferral policy voor het WK Ironman in Hawaii, over de volledige afstand. Ook triatleten die door de Covid-19 maatregelen niet kunnen afreizen naar het WK 70.3 in St-George, krijgen nu ook de mogelijkheid om hun slot om te zetten naar 2022, 2023 of 2024. De deadline hiervoor is 3 september.

Pro’s moeten bijbetalen

“Door de deelnemers aan het WK dit jaar samen te brengen op 1 dag zorgen we voor een levendige sfeer van kameraadschap, terwijl we ook de opkomst van toeschouwers, vrijwilligers en steun van de gemeenschap concentreren op 1 dag,” legt Ironman uit over de beslissing om het WK 70.3 Ironman niet te splitsen over een vrouwen- en een mannenrace over 2 dagen. Het ziet er meer en meer naar uit dat het wereldkampioenschap in 2021 vooral een Amerikaanse aangelegenheid zal worden, uitgezonderd de pro-triatleten, die wel een uitzondering krijgen om te reizen. Opvallend is wel dat de deelnemende pro’s voor het eerst moeten bijbetalen. Zo kregen gekwalificeerde pro’s te horen dat ze 150 dollar extra moeten neertellen voor hun deelname in St-George.

21 Belgen gekwalificeerd

Voor het WK 70.3 Ironman waren 21 Belgische age group triatleten gekwalificeerd. Wie voor 3 september reageert, kan zijn slot opschuiven naar de komende drie jaar. In 2022 wordt het dus opnieuw St-George, maar dan wel eind oktober, twee à drie weken na het WK Ironman in Hawaii. In 2023 is het WK gegund aan het Finse Lahti. Mogelijk wordt Taupo alsnog kandidaat om het WK in 2024 te organiseren…