Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Als Yee en Blummenfelt naast podium finishen, kan Marten Van Riel in Edmonton wereldkampioen worden
Marten Van Riel in de kopgroep in de ultieme finale in Montreal (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Als Yee en Blummenfelt naast podium finishen, kan Marten Van Riel in Edmonton wereldkampioen worden

Over een paar dagen weten we wie de opvolger van Vincent Luis wordt en de wereldtitel triatlon pakt na de WTCS Grand Final in Edmonton en dat zou zo maar een Belg kunnen worden, want Marten Van Riel staat momenteel derde in de WK-stand. De kans dat de Fransman Vincent Luis zichzelf opvolgt is klein, maar de vijf man voor hem maken nog stevig aanspraak op de wereldtitel. Het beste scenario zou zijn dat Marten Van Riel de Grand Final in Canada wint. Als Alex Yee en Kristian Blummenfelt naast het podium vallen, dan zou het goud altijd voor Keep It Riel zijn. In elk geval moet Marten drie plaatsen beter doen dan de Brit en de Noor en de mannen achter zich mogen dan weer niet meer dan twee plaatsen beter doen dan Marten…

Het zal rekenen worden zaterdag 21 augustus om 21u50 Belgische tijd, in Edmonton is het dan 13u50 ’s middags. Op dat moment gaan de mannen elites van start voor de vierde en laatste wedstrijd van de World Triathlon Championship Series. Met een derde plaats in Leeds en twee keer een vierde plaats in Tokio en vorige zaterdag in Montreal staat Marten Van Riel momenteel derde in de WK-stand met 2.438 punten, op 278 punten van WK-leider Alex Yee en 239 punten van olympisch kampioen Kristian Blummenfelt.

In de Grand Final zijn voor de winnaar 1.250 punten te verdienen waarna er telkens 7% van de punten afgaat bij elke volgende plaats. En dat betekent dat als Marten Van Riel wint, Yee en Blummenfelt minstens een derde plaats moeten pakken om voor onze landgenoot te blijven. Zelfs indien hij niet wint, maar Yee en Blummenfelt op meer dan drie plaatsen achter Marten eindigen, zit de wereldtitel er nog in, maar dan wordt het ook rekenen voor de mannen achter hem. Hayden Wilde staat met 2.265 punten vlak achter Marten. Als de Nieuw-Zeelander twee plaatsen beter doet dan Marten, dan wipt hij nog over de Belg in de eindstand. Het belooft zaterdag dus een superspannende finale te worden.

De wedstrijd is zoals altijd live te volgen op triathlonlive.tv