Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederland boven in 111 stadstriatlon van Deinze
Milan Brons won in 2021 de 111 triatlon van Deinze (foto: Just Jean)
Nieuws

Nederland boven in 111 stadstriatlon van Deinze

In Deinze stond met de 111 stadstriatlon de volgende wedstrijd op de drukke kalender van Sportevents geplaatst. Bij de mannen was het uitkijken naar de Nederlander Milan Brons die zijn favorietenrol met verve waarmaakte. Ook bij de dames waren onze Noorderburen aan het feest met de winst voor Ilona Eversdijk.

Sven Vandenbroucke kwam als eerste uit het water maar enkele tellen later volgde al meteen Milan Brons samen met Tom Mets. Met drie begonnen ze aan de 100km fietsen maar lang zou dat niet duren. Al snel sloeg de motor van de Nederlander op toerental waartegen het tweetal van LTTD-niet was opgewassen. Halverwege het fietsen was al snel duidelijk dat er tegen Milan Brons niet te beginnen viel ook al vielen Mets en Vandenbroucke helemaal niet stil want ondanks dat Hannes Cool nog kwam aansluiten bij hen moest hij even later door een versnelling van de LTTD-trein opnieuw de rol in de achtervolging lossen.

Met een bonus van 5 minuten begon Milan Brons aan de afsluitende loopproef van 10km. Een geruststellende voorsprong die de Bioracer-triatleet niet meer uit handen zou geven. Op een overtuigende manier liep Milan naar winst en tankte zo het nodige vertrouwen voor de Challenge Almere dat binnen twee weken plaatsvindt. In een mooie strijd om de tweede plaats haalde Sven Vandenbroucke zijn gram voor Tom Mets die een sterk opkomende Antoine Didier afhield. Quentin De Vos vervolledigde de top vijf. Onze 3athlon.be atleet Bram Laevens knokte zich overigens knap naar de 13de plaats.

Bij de dames kregen we van bij het begin de ‘Ilona Eversdijk show’ te zien. Dat ze aan de finish bijna een half uur voorsprong had op tweede Anneloes Van Brummelen zegt meer dan genoeg over het machtsoverwicht van de Nederlandse die ook van Almere haar hoofddoel van dit seizoen heeft gemaakt. Mieke Smet mocht als derde dame mee op het podium nipt voor Elke Baetens.

Uitslag 111 City Triatlon Deinze 2021