Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac Antwerpen Belgisch kampioen Mixed Team Relay na spannende strijd met Athletes For Hope
Valerie Barthelemy viert de Mixed Team Relay titel met Alexis Krug (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Atriac Antwerpen Belgisch kampioen Mixed Team Relay na spannende strijd met Athletes For Hope

Triatlonclub Atriac Antwerpen, met Jolien Vermeylen, Tom Suetens, Valerie Barthelemy en Alexis Krug heeft voor de vierde keer op rij de Belgische titel Mixed Team Relay gewonnen, de estaffette-triatlon met twee triatletes en twee triatleten. Hoewel er slechts 12 teams meededen bij de elites kregen we een spectaculaire wedstrijd in Viersel, met een pittige tweestrijd tussen kampioenen Atriac 6D Sports Nutrition Antwerpen en vice-kampioenen Athletes For Hope Wuustwezel, die onder andere bronzen olympiër Hayden Wilde in hun rangen telden. SP&O Mechelen pakte de titel bij de jeugd.

In de eerste heat brachten Rani Skrabanja en Jolien Vermeylen SMO Scott en Atriac Antwerpen aan de leiding, met 15 seconden voorsprong op de Japanse Yuko Takahasi voor KTT, op de Spelen nog 18de in Tokio. Hasse Fleerackers bracht de Athletes For Hope van Wuustwezel naar de vierde plaats vlak voor Charlotte Deldaele voor EFC-Joda-ITC Izegem. Na de eerste aflossing nam Hayden Wilde het commando over. De Nieuw-Zeelander, bronzen medaille-winnaar in Tokio, ging erop en erover in het fietsen en pakte al een mooie voorsprong in het lopen op Tom Suetens voor Atriac en Raf De Dobbelaere voor SMO.

Hanne De Vet nam over van Hayden Wilde, maar een sterke Valerie Barthelemy bracht Atriac weer helemaal voorin na het zwemmen en het fietsen. En zo werd het duidelijk dat het tussen Antwerpen en Wuustwezel zou gaan voor de titel. Quinty Schoens bracht KTT naar de derde plaats en daarachter kregen we nog een spannende strijd voor de overige ereplaatsen. Bij Athletes For Hope viel Niek Heldoorn, vorige week nog winnaar van de Sterke Peer, last minute in voor Marten Van Riel die door een hoog-risico contact niet kon meedoen. Hij ging een direct duel aan met Alexis Krug voor Atriac.

Het verschil was nauwelijks een tiental seconden, maar Krug ging er verschroeiend hard vandoor op de fiets. In het lopen werd het nog spannend, maar Alexis Krug, die moest invallen voor Jelle Geens na zijn breuk van het scaphoide beentje, deed het uitstekend, een week na het BK halve triatlon in Menen. Atriac pakte met Jolien Vermeylen, Tom Suetens, Valerie Barthelemy en Alexis Krug voor de vierde keer de Mixed Team Relay titel. Athletes For Hope met Hasse Fleerackers, Hayden Wilde, Hanne De Vet en Niek Heldoorn werden tweede. KTT pakte het brons met Yuko Takahashi, Thomas Guilmot, Quinty Schoens en Ian Pennekamp.

Bij de jeugd pakte SP&O Mechelen de titel met Seppe De Graef, Pauline De Groof en Balte Thijs voor ITC Izegem en de KTT Junioren.

Uitslag BK Mixed Team Relay Elites

Uitslag BK Mixed Team Relay Jeugd