Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topfavorieten Verstuyft en De Keyser trotseren wind in 1/3de triatlon van Viersel
Christophe De Keyser tijdens de 62 km fietsen in Viersel (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Topfavorieten Verstuyft en De Keyser trotseren wind in 1/3de triatlon van Viersel

De 1/3de triatlon van Viersel, met de niet zo frequente afstanden van 1500 meter zwemmen, 62 km fietsen en 15 km lopen, kreeg met Christophe De Keyser en Katrien Verstuyft twee Belgische kampioenen als winnaars. Katrien, exact een week geleden Belgisch kampioene halve triatlon geworden in Menen, haalde het na een one woman show met grote voorsprong. Christophe De Keyser, vorig jaar in hetzelfde Viersel nog Belgisch kampioen sprinttriatlon, rekende in de tweede helft van het lopen af met plaatselijke favoriet Adam Lambrechts. En opmerkelijk: door de rolling start was er nauwelijks of niet sprake van drafting. Er viel slechts 1 penalty.

Katrien Verstuyft van start tot finish

Katrien Verstuyft laat de champagne knallen op het podium in Viersel (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Katrien Verstuyft was in Viersel aan haar tweede wedstrijd van het weekend toe want vrijdag finishte ze ook al als tiende in de Eliminator Triatlon van de T3 Series. Zondag ging ze als eerste vrouw van start in de rolling start, maar geen van de concurrentes slaagde er in om nadien nog tijd goed te maken op de 3MD-atlete. Ze fietste sterk en liep steeds verder uit. Verstuyft won de 1/3de triatlon, haar tweede overwinning van het seizoen, in een tijd van 3u06’31 waarmee ze overall 18de werd en dus ook een pak mannen achter zich liet. KTT-triatlete Sharon Van Leuven deed er een kwartier langer over en pakte de tweede plaats in 3u21’42. Nele Paardekam pakte de derde plaats met een eindtijd van 3u22’42. Kaat Van Eynde leek een hele tijd op weg naar het podium maar door een hamstring blessure werd het uiteindelijk een vierde plaats.

Adam Lambrechts lang aan de leiding

Ook bij de mannen werd de wedstrijd hard gemaakt door de wind tijdens de drie ronden fietsen. De meeste favorieten waren in elkaars buurt vooraan het veld in het water gedoken bij de rolling start. Adam Lambrechts en Joachim Wera waren de eerste triatleten in de wisselzone, met niet ver achter hen Christophe De Keyser, die de snelste zwemtijd neerzette. Adam Lambrechts ging er ondanks de wind hard tegenaan in het fietsen. Christophe De Keyser nestelde zich in tweede positie.

Adam Lambrechts begon met een mooie voorsprong aan de 15 km lopen, maar daarin pakte Christophe De Keyser snel tijd terug. Joachim Wera nestelde zich stevig in derde positie terwijl Jarne Verhaegen, die als vierde wisselde, probeerde uit de greep te blijven van een oprukken David De Grooff en Lander Dircken. De winst ging uiteindelijk naar een sterke Christophe De Keyser in een tijd van 2u39’02. Adam Lambrechts deed er net geen 4 minuten langer over en werd tweede in 2u43’00. Joachim Wera hield zijn derde plaats vast, voor David De Grooff, Lander Dircken, Tim Baelus en Jarne Verhaegen.

Uitslag 1/3de triatlon Viersel 2021