Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee triatleten en fotograaf besmet met corona na Collins Cup
Skye Moench aan de finish van de Collins Cup (foto: PTO)
Nieuws

Twee triatleten en fotograaf besmet met corona na Collins Cup

De Amerikaanse triatleten Skye Moench en Ben Kanute en de Amerikaanse triatlon-fotograaf Tommy Zaferes, echtgenoot van bronzen medaille winnares op de Spelen Katie Zaferes, hebben in Samorin positief getest op Covid-19 vlak voor ze opnieuw naar de Verenigde Staten zouden afreizen. Skye Moench en Ben Kanute namen zaterdag deel aan de Collins Cup in Samorin. Beide triatleten hebben voorlopig geen symptomen en ondergaan dinsdag een tweede test om zeker te zijn dat het niet om een vals positief resultaat gaat. Mocht ook de tweede test positief zijn, dan moeten ze alsnog 14 dagen in quarantaine in Slovakije.

Kanute in voorbereiding op WK 70.3 Ironman

Voor Ben Kanute komt de positieve corona-test op een bijzonder slecht moment want over drie weken staat het WK 70.3 Ironman in St-George op zijn programma. “Ik heb geen symptomen en voel me goed, maar ik mis vooral mijn familie. Het is frustrerend dat ik positief testte nadat ik zo voorzichtig mogelijk ben geweest. Maar dit is het risico als we blijven racen. Het ziet er naar uit dat ik hier nog een tijdje zal moeten blijven, in quarantaine met Skye Moench en Tommy Zaferes. Maar ik blijf de focus houden op het WK 70.3 Ironman,” aldus Kanute.

Moench hoopt op nieuwe negatieve test

Ook Skye Moench vertoont geen symptomen. “Ik ben wel een beetje moe van de afgelopen week en de race en ik neem dit dag per dag. Na heel wat werk van de PTO krijg ik dinsdag een tweede test om zeker te zijn dat het niet over een vals positief resultaat gaat. Als ik dan nog steeds positief ben, dan moet ik hier nog 10 tot 14 dagen blijven. Dat is niet ideaal, maar ik heb het niet onder controle en dit is nu eenmaal het risico wanneer je je huis verlaat deze dagen,” aldus de Amerikaanse.

Tommy positief, Katie Zaferes negatief

Ook fotograaf Tommy Zaferes, echtgenoot van toptriatlete Katie Zaferes, testte positief en ziet zo een einde komen aan 7 wedstrijden in 7 weken in 7 landen. “Gelukkig had Katie een negatief testresultaat en is ze veilig terug kunnen keren naar de UK, waar ze opnieuw negatief getest heeft. Ik heb een beetje een loopneus. Ik moet dus mijn quarantaine van 14 dagen in Slovakije uitzetten en zal zo helaas de Super League Triathlon in Londen en mogelijk Munchen missen,” aldus Tommy.