Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laurens Verluyten verrast duatleten op circuit van Zolder
Laurens Verluyten op het circuit van Zolder op weg naar de overwinning (foto: 3VL/Linearecta)
Duathlon

Laurens Verluyten verrast duatleten op circuit van Zolder

Laurens Verluyten, triatleet bij het 3MD-team van Dendermonde, heeft maandag op het racecircuit van Zolder het duatlon test-event gewonnen. De Kempenaar was in het tweede lopen de snelste van een ruime kopgroep met daarin heel wat topduatleten. Het is overigens niet de eerste keer dat Verluyten van zich doet spreken in een duatlon. In 2019 pakte hij ook al zilver op het BK duatlon in Herentals achter Belgisch kampioen Angelo Vandecasteele. Bij de vrouwen was Maurine Ricour weer outstanding in Zolder.

Ruime kopgroep blijft lang samen

Ruime kopgroep in het duatlon test-event op Zolder (foto: 3VL/Linearecta)

Triatlon Vlaanderen greep de Bike Training Days, die ze maandelijks organiseren voor de aangesloten leden op het circuit van Terlamen in Zolder, aan om een duatlontest op te zetten. De duatleten moesten 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen en dat allemaal op het autocircuit. Het leverde alleszins snelle tijden op. In de eerste run gingen Stef Corthouts en Toon Mariën lichtjes aan de leiding met op een handvol seconden een ruime groep met Laurens Verluyten, Thibaut De Smet, Seppe Odeyn, Jan Petralia, Jan Vervaet, Viktor Benschop, Laurent Bierinckx en Vince Vande Poel.

Vooraan kwam Guust De Smul nog aansluiten en zakte Jan Vervaet weg. Zo kregen we een mooie kopgroep van 10 atleten die samen naar de wisselzone reden. In het laatste loopnummer was Laurens Verluyten duidelijk de snelste. Hij haalde het in 51’14 met acht seconden voorsprong op zijn 3MD-ploegmaat Stef Corthouts. Toon Mariën werd 5 seconden later derde voor Seppe Odeyn en Jan Petralia.

Maurine Ricour alweer met ruime voorsprong

Maurine Ricour wint het testevent in Zolder (foto: 3VL/Linearecta)

De Halse duatlete Maurine Ricour won dit jaar al in Ieper en in Halle en ook in het test-event stond er geen maat op Maurine. Ze pakte een vlotte overwinning in 59’24 en was daarmee ruim twee minuten sneller dan de jonge Eleonore Hiller, die in Halle ook al mee op het podium mocht. Nele Dequae pakte de derde plaats.

Uitslag duatlon test-event Zolder 2021