Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hayden Wilde en Jess Learmonth winnen triple mix triatlon in Super League Londen
Hayden Wilde wint de Super League triatlon in Londen (foto: Tom Shaw/SuperLeague)
Nieuws

Hayden Wilde en Jess Learmonth winnen triple mix triatlon in Super League Londen

Het Super League Triathlon seizoen is dit weekend begonnen met de eerste van 4 races in september. In Londen stond de spectaculaire triple mix op het programma, waarbij de triatleten de drie onderdelen in telkens een andere volgorde afleggen. Een week na zijn Mixed Team Relay podium in Viersel pakte Nieuw-Zeelander Hayden Wilde nu de winst in Londen. Bij de vrouwen was Jessica Learmonth voor eigen volk de sterkste. Valerie Barthelemy had een lastige eerste heat, maar kwam nog sterk terug met een 14de plaats.

Vorige week konden we tijdens het BK Mixed Team Relay al zien dat Hayden Wilde in een bloedvorm zit. De vriend van Hanne De Vet nam er deel met het Athletes For Hope Team van Marc Herremans. Vanuit Viersel reisde hij door naar Londen waar hij in een spannende strijd met Vincent Luis en Jonnie Brownlee aan het langste eind trok. De drie domineerden elke heat in de triple mix triatlon. In de laatste heat met fietsen, zwemmen en lopen, legde hij met een heel sterke fietsproef de basis voor de eindzege. Het leverde hem een ‘short chute’ op waardoor hij het loopparcours mocht afsteken. Wilde won met 2 seconden voorsprong op Vincent Luis en tien seconden op Jonathan Brownlee. De Belgische mannen kwamen in Londen niet in actie.

Bij de vrouwen keken we uit naar Valerie Barthelemy, vorige week nog Belgisch kampioen Mixed Team Relay met Atriac, in haar eerste internationale race sinds die geweldige tiende plaats op de Olympische Spelen individueel en de 5de stek met de Belgian Hammers in de Mixed Team Relay. Val verloor in de eerste swim-bike-run heat tijd in het fietsen en zakte terug naar de op twee na laatste plaats. Nadien deed ze in de run-bike-swim en de bike-swim-run nog een mooie inhaalrace waardoor ze uiteindelijk nog knap 14de werd, vlak achter de Japanse Yuko Takahashi die we vorige week ook al in Viersel in actie zagen.

Vooraan stond er geen maat op Jessica Learmonth. De Britse nam in de tweede heat het commando over van haar landgenote Georgia Taylor-Brown. Jess gaf de leidersplaats niet meer uit handen en won met 19 seconden voorsprong op Taylor-Brown. Twee seconden later maakte Vicky Holland het Britse podium compleet.

Uitslagen Super League Triatlon Londen 2021