Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Blauwalg: Viven kwarttriatlon Damme moet opnieuw op zoek naar nieuwe zwemlokatie
De wisselzone van de Viven kwarttriatlon van Damme in 2020, ook toen met alternatief zwemparcours (foto: Viven triatlon Damme)
Nieuws

Blauwalg: Viven kwarttriatlon Damme moet opnieuw op zoek naar nieuwe zwemlokatie

Wordt er volgende zaterdag in de Viven kwarttriatlon in Damme gezwommen? Dat is de vraag die het organisatieteam in Damme deze dagen bezighoudt nu er net zoals vorig jaar blauwalg vastgesteld is in de Damse Vaart. De organisatoren hopen opnieuw te kunnen uitwijken naar de Leopoldsvaart, maar daarvoor is het nog even wachten op de resultaten van de testen van de waterkwaliteit. De verhuis naar de Leopoldsvaart betekent sowieso een hele logistieke operatie met startpontons en wisselzones die moeten verlegd worden…

Vorig jaar kon de Viven kwarttriatlon in Damme tussen twee lockdowns in toch nog doorgaan, maar ook toen werd een week voor de wedstrijd blauwalg vastgesteld. En ook toen was het wachten op de resultaten van de testen van de Leopoldsvaart. Daar kon uiteindelijk toch gezwommen worden. Nu wordt het opnieuw duimen voor de triatleten die zaterdag aan de start staan in Damme. Als alles goed gaat, zou er woensdag 8 september al meer duidelijkheid moeten zijn over de waterkwaliteit van de Leopoldsvaart.

Er zijn net geen 500 triatleten ingeschreven voor de Viven kwarttriatlon. Vorig jaar wonnen Brecht Van Vooren en Karlien Claus de wedstrijd.