Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Dely loopt snelle 10.000 in Frankrijk, boegbeeld van Belgische duatlon-selectie voor WK in Aviles
Arnaud Dely pakt tweede plaats op Frans kampioenschap 10.000 meter (foto: Arnaud Dely RR)
Duathlon

Arnaud Dely loopt snelle 10.000 in Frankrijk, boegbeeld van Belgische duatlon-selectie voor WK in Aviles

Op zaterdag 6 en zondag 7 november vinden in het Spaanse Aviles de wereldkampioenschappen duatlon plaats. België vaardigt 11 duatleten af naar het WK, met als kopmannen Angelo Vandecasteele, die eerst nog het WK Powerman in Zofingen doet in september, en Arnaud Dely, die in bloedvorm zit. Dely is ondertussen alweer aan het toewerken richting het WK, maar na twee weken rust pakte hij vorige week uit met een straffe tweede plaats op de 10.000 meter op de piste in het Frans kampioenschap. Naast Angelo en Arnaud zit ook onder andere Laurens Verluyten bij de selectie, na zijn winst in het test-event in Zolder.

Arnaud Dely is al het hele seizoen sterk bezig, met onder andere winst in de Franse Grand Prix series in het duatlon. In een eerste race klokte hij 8’02 op 3.000 meter. En op het open Frans kampioenschap 10.000 meter op de piste moest hij alleen olympiër Florian Carvalho voor zich dulden. Carvalho deed 27’55 over de 10 km, Dely kwam na 28’26 als tweede binnen. Dely meldt zich dus steeds nadrukkelijker als één van de topfavorieten voor de wereldtitel, net zoals Angelo Vandecasteele. Voor Angelo wordt het eerst afwachten wat het op 19 september wordt in Zofingen, wanneer hij voor het eerst op het WK Powerman long distance aan de start staat. In principe heeft hij nadien nog tijd genoeg om zich voor te bereiden op Aviles.

Maurine Ricour enige vrouw in selectie

De andere Belgen in de selectie zijn Vincent Bierinckx en test-event winnaar Laurens Verluyten. Zij krijgen het gezelschap van beloftes (U23) Stef Corthouts, 2de in Zolder, en Thibaut De Smet, leider in de Lotto Duatlon Series. Bij de junioren komen Jack Douglas, Simon Martin, Martin Oldenhove en Wout Ghielens in actie. En opvallend: er is slechts 1 vrouw geselecteerd voor het WK. Maurine Ricour, winnares in Ieper en Halle dit jaar, is de enige Belgische bij de elites.