Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vice-wereldkampioen triatlon Marten Van Riel als een held ontvangen in Loenhout
Marten Van Riel gehuldigd in Loenhout door burgemeester Dieter Wouters (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Vice-wereldkampioen triatlon Marten Van Riel als een held ontvangen in Loenhout

Deze week werd vice-wereldkampioen triatlon Marten Van Riel gehuldigd in Loenhout, op het terras van zijn supporterscafé. Die huldiging had eigenlijk al twee weken eerder moeten gebeuren, maar Marten testte ondertussen positief op Covid-19 en moest een tijdje in quarantaine. Hij had geen symptomen en voelde zich duidelijk goed in een vrolijk vraaggesprek met de Wuustwezelse burgemeester Dieter Wouters. Voor Marten was het een leuk weerzien met vrienden en supporters, want ondertussen is hij alweer onderweg voor de tweede helft van het seizoen met dit weekend al de Super League Triatlon in Munchen.

Door de corona-besmetting miste Marten de eerste Super League race in Londen, maar vanaf dit weekend herstart hij weer in Munchen, al stelt hij er zich nog vragen bij. “Ik heb de afgelopen weken nauwelijks kunnen trainen in het zwemmen, dus ik vraag me momenteel af hoe het verschil zal zijn met de andere toppers. Afhankelijk van hoe Munchen verloopt, bekijk ik dan de rest van het seizoen,” aldus Marten. Dat seizoen ziet er nog goed gevuld uit met onder andere de Super League wedstrijden in Jersey en Malibu en de World Triathlon Championship Series in Bermuda en Abu Dhabi.

Onder andere topsport directeur van Triatlon Vlaanderen Reinout Vanschuylenbergh en mentor Marc Herremans kregen ook het woord, net zoals de Wuustwezelse ex-olympiër Jelena Peeters, die de gele kledij van Team Belgium in Tokyo mocht ontwerpen. Normaal zou Stenn Goetstouwers ook nog gehuldigd worden voor zijn Belgische titel halve triatlon, maar de Tank van Wuustwezel moest ziek afzeggen.

Hieronder vind je een impressie van de huldiging:

Extra foto’s op Wezelopdefoto.be