Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jong triatlontalent pakt Europese titel tijdrijden bij de juniores in Trentino
Alec Segaert straalt met de Europese trui op het podium (foto: Alec Segaert Fanpage RR)
Multisports

Jong triatlontalent pakt Europese titel tijdrijden bij de juniores in Trentino

De jonge triatleet Alec Segaert is woensdagmiddag in het Italiaanse Trentino Europees kampioen tijdrijden geworden, voor velen een verrassing omdat hij sneller was dan topfavoriet Cian Uijtdebroeks. Voor de triatlon-insiders is Alec Segaert echter al langer geen onbekende meer. In de jeugdcategorieën pakte hij in triatlon en duatlon vier Belgische titels. De triatleet van EFC-JODA-ITC Izegem toonde al meermaals zijn kunnen, zeker in het fietsonderdeel. Het lag dan ook in de lijn van de verwachtingen dat de jonge Alec zijn weg verder zou zetten in het wielrennen. Volgend jaar zet hij nog een flinke stap vooruit bij het beloftenteam van Lotto-Soudal.

Alec Segaert had een topdag in Trentino en klokte vijf seconden sneller af dan topfavoriet Cian Uijtdebroeks, al gunden de twee jonge Belgen het elkaar overduidelijk. Met een gemiddelde van maar liefst 50,83 km per uur was het goud voor Alec. Cian Uijtdebroeks werd op 5 seconden tweede en de Franse tijdrijder Le Huitouze werd derde, al op 40 seconden.

Triatlonfamilie Segaert

Alec Segaert was als triatleet in 2016 al Belgisch kampioen duatlon bij de Jeugd C. In 2018 realiseerde hij de dubbel met een Belgische titel in triatlon én duatlon bij de Jeugd B. In 2019 werd hij nogmaals Belgisch kampioen duatlon bij de Jeugd A. Sinds 2020 focust hij zich bijna volledig op het wielrennen waarin hij uitkomt voor Gaverzicht – Be Okay. Hij stamt overigens uit een echte triatlonfamilie. Broer Loïc heeft triatlonroots en is nu trainer van Alec en van papa Frank Segaert die onlangs nog Belgisch kampioen halve triatlon werd bij de Masters B, mannen boven de 50, in Menen. Vorig jaar tijdens de lockdown deed Frank nog zijn eigen ‘Ironman Lendlee’ waarbij Alec zijn papa nog begeleidde tijdens het lopen.

De kans dat we Alec Segaert op korte termijn nog in een triatlon of duatlon gaan zien, is voorlopig klein, zeker nu hij volgend jaar deel gaat uitmaken van het beloftenteam van Lotto-Soudal. Dat neemt niet weg dat we bijzonder trots zijn op de prestatie van Europees kampioen Alec!