Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts pakt tweede seizoenszege in Franse halve triatlon
Nieuws

Bart Aernouts pakt tweede seizoenszege in Franse halve triatlon

In het Franse Royan ging Bart Aernouts voorbije weekend met de overwinning op de halve triatlon van Côte de Beauté aan de haal. In een nagelbijtende eindstrijd greep hij nipt de overwinning voor het Franse talent Leon Chevalier. Het was meteen de tweede zege van het triatlonseizoen 2021 voor Bart Aernouts, aan het einde van een stageperiode in Font Romeu.

Al snel werd het duidelijk dat het een tweestrijd zou worden tussen Bart Aernouts en de Fransman Leon Chevalier. Chevalier greep eerder dit jaar nog de zege in de zware Embrunman dus onze landgenoot was alvast gewaarschuwd. Met een laatste versnelling kon Bart alsnog de lokale held afschudden en liep zo naar een tweede zege dit seizoen.

“Deze wedstrijd was gepland na mijn stage in Font Romeu. Oorspronkelijk trok ik op hoogtestage om het WK Ironman in Hawaii voor te bereiden maar eenmaal aangekomen in Font Romeu was van het ‘Hawaii-plan’ geen sprake meer. Toch besliste ik om de stage alsnog aan te vatten en zo de wedstrijd in Royan toch aan te vatten.”

“Ik koos voor deze halve triatlon omdat ik al hoorde dat deze wedstrijd zeker de moeite was en ik kon deze triatlon perfect combineren op de terugweg van mijn hoogtestage. Uiteindelijk is dit toch wel een van de mooiere wedstrijden waaraan ik deelnam, een echte aanrader. De organisatie was top en het parcours was ook best wel zwaar. Na een goede zwemstart moest ik in de tweede zwemhelft wel de leiders laten gaan. Eenmaal op de fiets koos ik voor mijn eigen tempo en iets voorbij halfweg ging ik op en over de kopgroep. Enkel Chevalier kon volgen ondanks dat ik echt wel hard fietste.”

“In het lopen voelde ik niet meteen het frisse gevoel dat ik nodig had om ervan weg te lopen. Ondanks enkele pogingen van Leon om mij eraf te schudden kon ik in zijn zog blijven. Ik wist dat het loopparcours met enkele zandstroken en de nodige hoogtemeters zeer selectief was en besloot mijn ultieme versnelling te plaatsen op 1 km van de finish. Deze bleek meteen genoeg en het deed toch wel deugd om niet te moeten sprinten om de zege. Ik keer dus zeker met een tevreden gevoel en een nieuw parcoursrecord terug huiswaarts.”

“Een opsteker voor ik de wintermaanden aanvat. Deze zullen uiteraard helemaal anders verlopen omdat Hawaii nu na de winter valt. Het is nu dus wat puzzelen hoe de aanloop richting Kona er zal uitzien,” aldus Bart.