Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn opnieuw wereldkampioen duatlon in helse omstandigheden in Zofingen
Seppe Odeyn voor de tweede keer wereldkampioen duatlon in Zofingen in 2021 (foto: Bobby Paesen)
Duathlon

Seppe Odeyn opnieuw wereldkampioen duatlon in helse omstandigheden in Zofingen

Seppe Odeyn heeft zondag zijn tweede wereldtitel duatlon behaald in helse omstandigheden in een uitgeregend WK Powerman duatlon in Zofingen. Ruim de helft van de pro’s gaf er onderweg de brui aan na ontelbare regen- en hagelbuien. Onder andere Lotte Claes stapte compleet onderkoeld uit de wedstrijd in het Zwitserse Zofingen. Als achtvoudige winnaar van de Hel van Kasterlee is Seppe natuurlijk wel wat gewoon, maar het werd een gouden medaille op karakter deze keer, ook al had hij ruim twaalf minuten voorsprong op de tweede atleet, Jens-Michael Grossauer. Bij de vrouwen won Merle Brunee het goud in een enorm uitgedund deelnemersveld.

Seppe Odeyn maakte na het eerste lopen deel uit van een selecte kopgroep met onder andere Daan De Groot en Angelo Vandecasteele, debutant in Zofingen. Aan het einde van de 150 km fietsen ging Seppe alleen in de aanval. Hij pakte ruim vijf minuten voorsprong op Jens Michael Gossauer, Matthieu Bourgeois, Daan De Groot. In het lopen bouwde Seppe zijn voorsprong verder uit. Ondanks de regen en de hagelbuien bleef hij er volledig voor gaan, terwijl de ene na de andere uit de wedstrijd verdween.

Seppe pakte zijn tweede wereldtitel Powerman duatlon long distance in Zofingen in 6u06’41. Jens Michael Gossauer pakte het zilver in 6u19’15 op meer dan 12 minuten achterstand. Het brons was voor de verrassende Matthieu Bourgeois. Daan De Groot werd vierde voor Simon Hansen en Marco Corti. Angelo Vandecasteele werd bij zijn debuut knap zevende in 6u35’10.

Bij de vrouwen stapte een compleet onderkoelde Lotte Claes uit de wedstrijd en ze was lang niet de enige. Slechts 7 elite-atletes en slechts 29 dames overall hielden het uit tot aan de finish. De wereldtitel ging verrassend naar de Duitse Merle Brunee, die haar allereerste gouden medaille pakte. Brunee haalde het in 7u07’27. Nikola Corbova pakte 13 minuten later het zilver. Het brons ging naar Sarah Frieden.