Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet Christophe De Keyser tweede in 70.3 Ironman Aix-en-Provence
Christophe De Keyser 2de in 70.3 Ironman Aix-en-Provence (foto: Christophe De Keyser RR)
Nieuws

Belgische triatleet Christophe De Keyser tweede in 70.3 Ironman Aix-en-Provence

De Belgische triatleet Christophe De Keyser heeft in de 70.3 Ironman Aix-en-Provence bijna voor een stunt gezorgd maar uiteindelijk moest hij de verrassende Franse atleet Arthur Horseau nipt voor zich laten en werd het een knappe tweede plaats. Normaal was Christophe De Keyser titelverdediger op het BK sprinttriatlon zondag bij de Lacs de l’Eau d’Heure, maar sinds vorig jaar zet CDK meer in op de langere afstand en dus koos hij voor de 70.3 Ironman in Frankrijk.

De Keyser kwam na 1900 meter zwemmen als leider uit het water samen met Andrew Horsfall-Turner, de Outlaw-triatlon winnaar uit Wales, met anderhalve minuut voorsprong op topfavorieten Maurice Clavel en Etienne Diemunsch. In zijn eerdere 70.3 Ironman en Challenge halve triatlons moest CDK nog wat leergeld betalen op de fiets. Deze keer ging hij minder roekeloos te werk. Hij hield tot halfweg de tegenstand op ongeveer anderhalve minuut, tot een groepje van drie Fransen hem in de laatste 30 km voorbij gingen.

Pacome Thibault-Lopez, Erwan Jacobi en Arthur Horseau zetten onze landgenoot nog op 2’14 maar in de halve marathon had De Keyser nog een cartouche over. Al na 7 km had hij Erwan Jacobi, een paar weken geleden nog tweede op de zware Vercorsman in Frankrijk, al te pakken. En niet veel later moest ook Pacome Thibault-Lopez, dit jaar winnaar van de halve triatlon van Breizh en 9de in de 70.3 Ironman Sables d’Olonnes, er aan geloven. Tot slot volgde een spannend duel met Arthur Horseau. Kilometer per kilometer kwam Christophe dichterbij en met nog vijf kilometer te gaan bedroeg het verschil nog 1’10. De 27-jarige Franse triatleet, in 2019 nog 3de in Sables d’Olonnes en in de 70.3 Ironman Marrakech, hield stand en won de 70.3 Ironman Aix-en-Provence in 3u55’06. Christophe De Keyser werd op 1’12 knap tweede, zijn beste resultaat tot nog toe op de lange afstand. De Duitser Maurice Clavel liep nog naar de derde plaats in 3u58’58.

Astrid Van Cauwelaert derde age grouper overall

Bij de vrouwen won de Zwitserse Imogen Simmonds in 4u22’55 voor Chloe Lane en Lena Berlinger. De Belgische triatlete Astrid Van Cauwelaert werd derde age grouper overall in een tijd van 4u55’05, ook goed voor brons in de F25 categorie. Maelyss Rommel pakte in dezelfde categorie een vijfde plaats en werd zesde age grouper overall. Bij de M45 was er ook nog een mooie zevende plaats voor Tom de Malsche in 5u02’49.