13 Belgische duatleten overleven Flandrien-editie WK Powerman  Zofingen en pakken 8 medailles
Lotte Claes probeert wat warms aan te trekken na 1 ronde fietsen in Zofingen, maar zal toch onderkoeld uit de wedstrijd stappen (foto: 3athlon.be)
Duathlon

13 Belgische duatleten overleven Flandrien-editie WK Powerman Zofingen en pakken 8 medailles

Slechts 102 duatleten bereikten zondag de finish in wat mogelijk de zwaarste editie ooit moet geweest zijn van het wereldkampioenschap Powerman in Zofingen. Door de aanhoudende regen en de hagelbuien gaven heel wat atleten op, ook een aantal van onze landgenoten stapten vroegtijdig uit de wedstrijd. Uiteindelijk haalden 13 echte Flandriens de finish van het WK, met natuurlijk Seppe Odeyn op kop, die zijn tweede wereldtitel pakte en Angelo Vandecasteele die 7de werd bij de elites. Maar er waren ook nog een paar straffe age group prestaties, die we hieronder graag voor u oplijsten…

In deze helse omstandigheden kregen we naast Seppe Odeyn nog drie wereldkampioenen. Pieter Maes, de duatleet uit Arendonk, was de snelste Belg bij de age groupers. Hij werd 14de overall en 4de age grouper in 6u54’29 en pakte daarmee goud in de M30 leeftijdscategorie. Sylvia Dardenne was één van de twee Belgische vrouwen die de finish haalden. De ATCC-atlete werd 7de overall en 2de age grouper en pakte na 8u20’49 de wereldtitel bij de F45. Marlies Beckers was de tweede Belgische dame, 13de overall in 8u55’08 en goed voor zilver bij de F25. En dan was er nog de wereldtitel voor Michael Kirch bij de M50 age group.

Naast het zilver van Marlies Beckers was er ook een zilveren medaille bij de M50 voor Jerome Claeys. Lesly Bové en Wim De Coene zorgden voor twee bronzen medailles. Lesly werd in 7u03’20 derde in de M35 categorie. Wim De Coene finishte als derde bij de M45 in 7u21’41. Met vier keer goud, twee keer zilver en twee keer brons was het toch een mooie medaille-oogst voor de Belgen. Verder waren er nog een mooie 4de plaats voor Michiel Cottenie bij de M40, de 6de plaats voor Frederik Vandendriessche bij de M45, de 8ste plaats voor Stefan Stremersch bij de M45 en Steven Hocedez werd 11de bij de M50.