Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Poolse triatleet breekt wereldrecord quintuple triatlon: 19 km swim, 900 km bike en 211 km run in 67u58
Robert Karas verpulvert het wereldrecord quintuple triatlon (foto: Deca Ultra Tri Mexico RR)
Nieuws

Poolse triatleet breekt wereldrecord quintuple triatlon: 19 km swim, 900 km bike en 211 km run in 67u58

De Poolse triatleet Robert Karas heeft dinsdag 21 september het wereldrecord quintuple triatlon verpulverd en met meer dan 4 uur scherper gesteld in de Deca Ultra Tri in Mexico. Hij deed 67u58 over de 19 kilometer zwemmen, 900 km fietsen en 211 km lopen. Robert Karas was zaterdag 18 september aan zijn uitdaging begonnen. Hij was overigens niet aan zijn proefstuk toe want in het verleden werd hij ook al wereldkampioen dubbele en triple triatlon.

760 baantjes zwemmen…

In Mexico legde de Poolse triatleet de 19 kilometer zwemmen af in het plaatselijke 25-meter bad, goed voor maar liefst 760 baantjes. Vervolgens mocht hij beginnen aan 900 km fietsen op een afgesloten circuit van 3 kilometer heen en terug. De 211 km lopen gebeurden op een afgesloten parcours van 2 km. Met een eindtijd van 67u58 was hij maar liefst vier en een halfuur sneller dan het vorige wereldrecord, al waren de omstandigheden niet optimaal door de warmte en de vochtigheid, regen en hagelbuien. “Het was een hel, echt een race zoals geen andere,” vertelde Robert Karas aan het Poolse persagentschap PAP. Het bericht van zijn nieuwe wereldrecord werd ondertussen al meer dan 2.000 keer gedeeld.

Terwijl de 32-jarige Poolse triatleet zijn nieuwe wereldrecord mocht vieren, waren zijn tegenstanders overigens nog bezig. De wedstrijd loopt nog uiterlijk tot donderdag 23 september, met een ultieme tijdslimiet van maar liefst 144 uur!