Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Breaking News: wereldkampioenschap Ironman in mei 2022 voor het eerst niet in Hawaii
Anne Haug wereldkampioene Ironman Hawaii 2019 (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Hawaii

Breaking News: wereldkampioenschap Ironman in mei 2022 voor het eerst niet in Hawaii

Ironman heeft donderdagavond bekendgemaakt dat het wereldkampioenschap Ironman, eerst nog uitgesteld naar februari 2022, nu georganiseerd wordt in mei 2022 en dat het WK voor het eerst niet in Hawaii plaatsvindt, maar wel in St-George. Op 7 mei ontvangt St-George, vorige week nog gaststad voor het WK 70.3 Ironman over de halve afstand, het WK Ironman in 2022. Het is de allereerste keer in de geschiedenis van Ironman dat het wereldkampioenschap Ironman niet in Hawaii wordt gehouden. Ironman communiceerde donderdag wel al de plannen om het WK in oktober 2022 over 2 dagen gespreid opnieuw in Kona te houden.

Het wereldkampioenschap Ironman werd door de Covid-19 pandemie in 2020 niet georganiseerd en ook in 2021 werd het WK uitgesteld, in eerste instantie naar februari 2022. Met de reisbeperkingen naar de Verenigde Staten en de stijging in de corona-besmettingen door de Delta-variant in Hawaii, waren er meteen twijfels of februari 2022 sowieso haalbaar zou zijn. Ironman hakt de knoop nu definitief door en verplaatst het WK naar St-George. Het is dus voor het eerst sinds het ontstaan van de Ironman Hawaii in 1978 dat het WK niet op de eilanden van Hawaii plaatsvindt.

OTegelijk maakte Ironman bekend dat het WK Ironman terugkeert naar Kailua Kona in oktober 2022, verspreid over 2 dagen. Maar ook dat zal ongetwijfeld voer voor discussie zijn, want de plannen zijn nu om de vrouwen op donderdag 6 oktober 2022 te laten racen en de mannen op zaterdag 8 oktober. Welke triatleten nu in aanmerking komen voor het WK in mei of dat in oktober is nog verre van duidelijk. Ironman communiceert zoals wel vaker dat ze alle triatleten die gekwalificeerd zijn op de hoogte zullen houden. Wordt dus ongetwijfeld alweer vervolgd!