Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wouter Monchy 17de in snelle Ironman Klagenfurt: 3 pro’s onder 8 uur, Laura Philipp in 8u35
Laura Philipp pakte in 2021 een indrukwekkende zege in Ironman Klagenfurt (foto: Ironman Austria)
Nieuws

Wouter Monchy 17de in snelle Ironman Klagenfurt: 3 pro’s onder 8 uur, Laura Philipp in 8u35

Het was een superdruk triatlon-weekend en we hebben nog een aantal Belgische prestaties in verschillende races te coveren, met nu eerst even de Ironman Klagenfurt waarin Wouter Monchy en Stenn Goetstouwers bij de pro’s aan het werk waren. Stenn, een week geleden nog ziek geworden, verdween helaas na 90 km fietsen uit de wedstrijd. Wouter Monchy werd 17de in 8u34 in een alweer erg snelle Ironman waarin winnaar Denis Chevrot en nog twee andere pro’s alweer onder de 8 uur doken. Laura Philipp maakte indruk bij de vrouwen met een voorsprong van drie kwartier en een finishtijd van 8u35!

Denis Chevrot won in Klagenfurt in 7u51’09 na een spannende strijd met de verrassende Zweed Rasmus Sveningsson die op slechts 24 seconden tweede werd. Met Arnaud Guilloux kregen we in 7u58’47 nog een Franse triatleet op het podium. Wouter Monchy werd 17de in 8u34’20. “Ik was na 48 minuten uit het water en miste zo de aansluiting met de kopgroep,” vertelt Wouter. “Op de fiets probeerde ik een ambitieus raceplan uit te voeren. Dat ging aanvankelijk goed en ik kon mee in het spoor van Matt Trautman. Alles ging OK maar na 120k m besliste ik toch om hem te laten rijden omdat ik aan de bovengrens van mijn wattages reed.

“Zetje gekregen van Adam Hansen”

“Rond kilometer 140 had ik geen power meer in de benen en dan was de Rupertiberg toch wel heel erg lang,” gaat Wouter verder. “Vlak voor de top kwam er een achtervolgende groep bij mij, maar ik kon niet aansluiten, zelfs niet na een zetje van Adam Hansen. Tegen de wissel kwam ik er wel weer wat door na 4u38 fietsen.”

“Dan maar een reset gedaan voor het lopen em toch net onder de 3 uur mijn marathon gelopen. En zo finishte ik na 8u34 op de 17e plaats. Ik heb gestreden voor een top-10 en een tijd onder de 8u30, maar dat is dus net niet gelukt. Maar ik ben wel content dat ik in de race zat en de wedstrijd niet moest ondergaan. Nadien was het tijd voor race nummer 2 van het weekend. Om 6 u. ’s ochtends mijn vliegtuig halen om dan om 13 u. weer voor de klas te staan,” besluit Wouter lachend.

Laura Philipp met drie kwartier voorsprong

Laura Philipp ging ook supersnel bij de vrouwen en zette de tegenstand op een mega-achterstand van drie kwartier. Het Duitse talent won overtuigend in 8u35’33. Haar landgenote Katharina Grohmann werd tweede in 9u20’44. De Oostenrijkse Gabriele Obmann pakte de derde plaats in 9u22’20. Ook de Belgische age groupers deden het goed. Tom Defoort werd derde bij de M25 in 9u16’44. Luk Tijsmans pakte een knappe vierde plaats bij de M50 in 9u50’52. Lise Devits werd vijfde in de F25 categorie in 10u26’26.