Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet wint extreme halve Alpsman triatlon in Frankrijk
Nieuws

Belgische triatleet wint extreme halve Alpsman triatlon in Frankrijk

De Belgische triatleet Francois Reding heeft zaterdag de halve Alpsman gewonnen, een extreme triatlon in de Franse Alpen aan het Lac d’Annecy in Saint-Jorioz. Reding presteerde afgelopen week nog sterk met een 4de plaats in de kwarttriatlon bij de Ironlakes. Op de Semnoz, de aankomstplaats van de Alpsman, won hij zaterdag de extreme halve triatlon in 5u33’55. Francois Reding haalde het voor twee Franse triatleten. Ook sterk was de knappe zevende plaats van het Lommelse jonge talent Niels Vanhove.

Na 2.000 meter zwemmen in het meer van Annecy kwam de Belgische triatleet Nicolas Piette als eerste uit het water. Niels Vanhove volgde daar al in 10de positie. Francois Reding volgde pas als 30ste en moest bijna vijf minuten goedmakken op Piette. Op het pittige fietsparcours van 100 km schoof Reding al snel op naar voor. Op de Col Leschaux volgde hij al als 10de, Niels Vanhove fietste daar nog als 6de naar boven. Op de Col des Pres, iets voorbij halfweg, ging de Fransman Guillaume Belgy aan de leiding, met Niels Vanhove als derde op vijf minuten en Francois Reding als 9de op negen minuten. In het laatste deel van het positie schoof Reding nog op naar de zesde plaats op net geen tien minuten van Belgy. Niels Vanhove wisselde als derde op bijna acht minuten.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de 20 km lopen met een stevig hoogteverschil. Niels Vanhove moest daarbij al wat gas terugnemen. Nog voor halfweg zakte hij terug van de derde naar de zevende plaats. Francois Reding rukte ondertussen op naar de derde plaats en pakte steeds meer tijd terug op leider Belgy. Aan de voet van de Semnoz was het verschil nog een dikke halve minuut maar in de laatste klim ging Francois Reding op en over de Fransman. Francois Reding mocht na 5u33’55 als eerste de klok luiden aan de finish. Belgy werd tweede op 1’08. Gabin Mantulet werd derde in 5u40’33. Niels Vanhove pakte een heel mooie zevende plaats in 5u47’50.

Op de Xtreme Alpsman Tri over de volledige afstand zijn ze na meer dan 11 uur nog altijd bezig. Voor de zege gaat het tussen Tony Moulai en Simon Fischer…

Uitslagen Alps Man 2021