Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zilveren U23 Thibaut De Smet 5de tussen de elites in EK cross-duatlon
Thibaut De Smet in het EK cross-duatlon (foto: Europe Triathlon)
Duathlon

Zilveren U23 Thibaut De Smet 5de tussen de elites in EK cross-duatlon

In Italië wordt dit weekend het Europees kampioenschap cross-duatlon en -triatlon gehouden. Zondag komen de cross-triatleten in actie met onder andere de heroptredende Tim Van Hemel, vrijdag was het de beurt aan de duatleten. België pakte meteen een eerste medaille op het EK, met zilver voor Thibaut De Smet, maar vooral zijn vijfde plaats tussen een paar heel straffe elites is het vermelden waard. Het was pas de eerste grote internationale race voor de leider in de Lotto Duatlon Series.

Thibaut De Smet is samen met zijn broer Nicolas één van de rijzende sterren binnen de nieuwe en nog jonge generatie duatleten in België. In zijn eerste Europese kampioenschap moest Nicolas overigens nog wat leergeld betalen. Na een sterke fietsproef werd het hem zwart voor de ogen en verdween hij helaas uit de wedstrijd. Ondertussen stelt hij het opnieuw goed overigens. Zijn broer Thibaut was ondertussen bezig aan een topwedstrijd in de 8 km lopen, 29 km mountainbiken en 4 km lopen.

De Belgische delegatie op het EK cross-duatlon met Thibaut en Nicolas De Smet en Mathias Cloostermans (foto: Triatlon Vlaanderen/Kristof Van Daele)

Vooraan kregen we twee verrassende Italianen die op hun thuisparcours in Dolomiti Paganella het verschil maakten in het fietsen én in het lopen. Guiseppe Lamastra en Allessandro Saravalle moesten na de eerste run stevig in de achtervolging op topfavorieten Arthur Serrieres en Jens Sloth Nielsen. De twee thuisatleten namen tijdens het mountainbiken het commando over en ze bleven verrassend genoeg ook overeind in het lopen. En dus werd het goud voor Lamastra in 2u11’13 en zilver voor Saravalle op 23 seconden van zijn landgenoot. De Deense wereldtopper Jens Sloth Nielsen pakte het brons in 2u11’50 voor Arthur Serrieres.

Achter die kleppers kwam Thibaut De Smet als vijfde in 2u16’11 over de streep en pakte achter Sloth Nielsen het zilver bij de U23. Belgisch kampioen cross-triatlon Mathias Cloostermans pakte de zevende plaats overall in 2u17’35.

Uitslagen EK cross-duatlon 2021