Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlanders Menno Koolhaas en Luna De Bruin pakken de zege in de T3 Series in Hulst
Menno Koolhaas wint de T3 Series in Hulst (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Nederlanders Menno Koolhaas en Luna De Bruin pakken de zege in de T3 Series in Hulst

De Belgische T3 Team Series triatloncompetitie kreeg een finale net over de grens in Hulst en dat heeft mogelijk de Nederlandse triatleten extra geïnspireerd. De individuele dagzege ging bij de vrouwen naar Luna De Bruin en bij de mannen naar Menno Koolhaas, die het allebei in het lopen afmaakten. De ploegoverwinningen waren voor het jonge No Limit Team bij de vrouwen en Atriac Antwerpen bij de mannen.

Hengstijk, deelgemeente van Hulst, ligt net over de Belgische grens en in het recreatiecentrum De Vogel vond Bro.Go op en rond de camping een mooi parcours met zwemmen, wissel en lopen centraal dicht bij elkaar. En dus kregen de supporters veel spektakel, met zowel bij de vrouwen als bij de mannen een spannende race. Luna De Bruin was voor KTT na 750 zwemmen mee met een select kopgroepje met daarbij ook Britt Heirman, Hasse Fleerackers, Charlotte Deldaele, Rhune Vansteenkiste en Hannelore Willen. De koploopsters bleven ook in de 20 km fietsen vooraan en dus zou de beslissing vallen in het lopen. Hannelore Willen bleef nog mooi aanklampen na 1 ronde bij de snelle Luna De Bruin, maar in de slotfase plaatste de Nederlandse een stevige versnelling. Scott-atlete Luna De Bruin pakte de overwinning in 1u03’55. Hannelore Willen kwam 20 seconden later als tweede binnen en Hasse Fleerackers pakte de derde plaats in 1u04’32 voor Lotte Vandekerckhove, Nele Dequae en Charlotte Deldaele.

Atriac met 4 in top-10

Winnaars Atriac tussen KTT en SMO in op het podium (foto: 3athlon.be)

Bij de mannen kwam Tuur Lemmens als eerste uit het water met achter hem onder andere Tom Suetens, Alexis Krug, Joris Basslé, Remco Verbelen, Jesse Cuijpers, Mitch Kolkman, Menno Koolhaas, Jorre Vandeweyer en Peter Denteneer. De kopgroep van 10 wisselde na 20 km fietsen met een voorsprong van 40 seconden. In het lopn bleven er vooraan na 1 ronde nog altijd 6 leiders over. Halfweg de slotronde zette Menno Koolhaas een versnelling in die hem de overwinning opleverde. De Nederlander van SMO-Scott, die volgende week zijn eerste internationale halve triatlon doet, de Challenge Salou, won de T3 Series in 55’11. Negen seconden later kwam een sterke Tuur Lemmens als tweede over de streep voor Tom Suetens, Mitch Kolkman en Alexis Krug. Naast Suetens en Krug had Atriac ook nog Joran Driesen en Dieter Boeye in de top-10 waardoor zij de ploegoverwinning binnenhaalden.

Op het slotevent op 23 oktober in Gent worden de eindwinnaars van de T3 bekendgemaakt.

Uitslag T3 Series Hulst vrouwen 2021

Uitslag T3 Series Hulst mannen 2021