Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe long distance cross duatlon op mijnterril van Beringen
Multisports

Nieuwe long distance cross duatlon op mijnterril van Beringen

Sportevents kondigt een gloednieuwe long distance cross duatlon aan op 28 november: de Hel van Beringen, op het technische mountainbike-parcours van de mijnterril van Beringen. Zo neemt het aantal cross-duatlons over de lange afstand nog verder toe, al geven ze ook bij Sportevents aan dat de enige echte Hel die van Kasterlee blijft, dit jaar op 19 december. In Beringen krijgen de duatleten ongeveer de helft van de afstanden van Kasterlee te verwerken, maar met het spectaculaire parcours en de mogelijk winterse omstandigheden eind november belooft het een stevige uitdaging te worden. De inschrijvingen gaan vanaf 10 oktober open.

Na de Reuzen Van Wetteren op 24 oktober, de cross-duatlon van Reusel op 7 november en de Damse Duivelshond op 27 november is er nu dus ook de Hel van Beringen op 28 november. Het worden dus drukke tijden voor de liefhebbers van het langere werk. In Beringen wordt er 6 km gelopen, gevolgd door 52 km mountainbiken verspreid over 4 ronden met 2 beklimmingen en afdalingen van de terril en een vlakker stuk richting Korspel. Na het mountainbiken volgt er de laatste run van 14 km.

“We hebben het maximale uit de terril gehaald, waarbij we rekening hebben gehouden met de beperkte technische capaciteiten van de meeste van onze deelnemers. Alle aanwezige drops en jumps hebben we wijselijk niet opgenomen in ons parcours ” vertelt parcoursbouwer Wim De Doncker.  “Op deze manier is de wedstrijd toegankelijk voor iedereen die van een uitdaging houdt. Verwacht in Beringen dus een makkelijk maar zwaar fietsparcours en moeilijke en uitdagend loopparcoursen,” aldus Wim. De inschrijvingen voor de Hel van Beringen gaan open op zaterdag 9 oktober. Alle informatie vind je op de website van de Hel van Beringen.