Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerst Joachim Wera, dan Siebe De Winter… Belgische triatleten op podium 70.3 Ironman
Siebe De Winter tweede in 70.3 Ironman Venice (foto: Siebe De Winter RR)
Nieuws

Eerst Joachim Wera, dan Siebe De Winter… Belgische triatleten op podium 70.3 Ironman

September 2021 gaat de geschiedenis in als de misschien wel drukste triatlonmaand ooit, met wekelijks een ruime keuze aan topwedstrijden, vooral in het 70.3 Ironman circuit en zo kregen we de afgelopen twee weken nog twee straffe Belgische prestaties die we nog niet belicht hadden op 3athlon.be. Siebe De Winter van het Sportoase triatlon team werd vorig weekend knap tweede overall in de 70.3 Ironman Venice. Een week eerder was er ook al overall zilver voor Joachim Wera in Italië. Hij werd tweede in de 70.3 Ironman Emilia Romagna.

Siebe De Winter op halve minuut van overwinning

Dat Siebe De Winter, de triatleet van het Sportoase Triatlon Team, heel hard kan lopen, wisten we al langer, maar dat hij in de 70.3 Ironman Venice-Jesolo zo’n snelle halve marathon in de benen had, was toch wel straf. Met 1u14’22 over de 21 km liep hij als tweede over de finish op minder dan een halve minuut van de Duitse nog maar 19-jarige winnaar Hannes Butters. Dit Duitse triatlontalent pakte in Italië uit met een sterk zwemnummer waarbij hij als eerste uit het water kwam. Butters stapte als 2de van de fiets en ging dan in de halve marathon aan de leiding. Hij zag kilometer na kilometer Siebe De Winter dichterbij komen. Siebe maakte bijna tien minuten goed. De Duitser won in 3u58’55. Siebe kwam 28 seconden later in 3u59’24 over de streep.

Hij kon het zelf na aflopen niet goed vatten en was verrast blij met het zilver. “Ik kan soms nog niet geloven wat daar gebeurd is,” vertelt Siebe. “Finishen in 3u59’24 dankzij mijn beste halve marathon ooit en met een degelijk zwem- en fietsnummer… Ik ben nog aan het nagenieten. En dan kom ik aan de meet aan en krijg ik te horen dat ik tweede finisher ben. Wat een emoties die dag. Ik ben ook supertrots op Jono Diependaele die een mooi debuut maakte,” aldus Siebe. Jono Diependaele finishte haar eerste halve in 5u22’03 en pakte daarmee brons bij de F18.

Sterk debuut van Joachim Wera

Joachim Wera werd in de 70.3 Ironman van Emilia-Romagna tweede achter de sterke Zwitser Benjamin Ueltschi, al age group winnaar in de Ironman van Zurich in 2019 en in hetzelfde jaar vice-wereldkampioen sprint-triatlon in Lausanne. Ueltschi maakte het verschil vooral in het lopen, waarin het op karakter overleven werd voor Joachim Wera. De Zwitser won in 4u02’59. Joachim was vooral bezig met de tweede plaats. Op 8’31 van de winnaar kwam hij na 4u11’31 over de streep. Hij hield nog net een halve minuut voor op de Duitser Hubbert. Het leverde Joachim naast overall zilver ook de overwinning bij de M25 op. Een straf debuut dus voor de man die bekendstaat als de ‘Kleine Wera’ maar die qua prestaties vanaf nu beter de ‘Grote Wera’ wordt genoemd 🙂