Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel wint titatenstrijd in BK cross duatlon, Mandy Dammekens klopt Christine Verdonck
Tim Van Hemel tussen Yeray Luxem en Seppe Odeyn op het BK cross-duatlon (foto: LF3 RR)
Multisports

Tim Van Hemel wint titatenstrijd in BK cross duatlon, Mandy Dammekens klopt Christine Verdonck

In Emines, vlakbij Namen, is zaterdag het Belgisch kampioenschap cross-duatlon gehouden, met een spannende strijd tussen topfavorieten Tim Van Hemel, Seppe Odeyn, Yeray Luxem, Mathias Cloostermans en Geert Lauryssen. Vooral Van Hemel en Odeyn hielden het lang spannend en uiteindelijk zat er slechts 15 seconden tussen de twee kleppers. Bij de vrouwen ging Christine Verdonck op de mountainbike stevig in de achtervolging op Mandy Dammekens, maar in de tweede run bleef Mandy alsnog uit de greep van de oprukkende Christine.

Van Hemel maakt verschil in tweede run

De topfavorieten maakten zaterdag in Emines de verwachtingen meer dan waar. Tim Van Hemel, vorige week nog ontgoocheld na een 13de plaats op het EK cross-triatlon, bewees dat hij bijna helemaal terug is na zijn zware ongeval op training een paar maand geleden. In de eerste run kwam de atleet uit Balen de wisselzone binnen met 14 seconden voorsprong op Seppe Odeyn en 28 seconden op Yeray Luxem. Seppe Odeyn slaagde er met een snelle wissel in om op de fiets meteen aan te sluiten bij Van Hemel.

De twee bleven de hele tijd op kop en zetten Luxem op driekwart minuut. In de tweede run bleef het lang spannend maar Tim Van Hemel pakte uit met een definitieve versnelling. Tim pakte de Belgische titel in 1u23’01. Slechts 14 seconden later was het zilver voor Odeyn. Yeray Luxem pakte het brons in 1u24’07 na een spannende strijd met Mathias Cloostermans, die twee seconden later vierde werd. Geert Lauryssen pakte de vijfde plaats.

Mandy Dammekens snelste loopster

Christine Verdonck, Mandy Dammekens en Jonie Vanhoutte op het BK cross-duatlon (foto: LF3 RR)

In de Xterra in Namen waren de rollen nog omgekeerd en werd Mandy Dammekens in de cross-triatlon tweede Belgische achter Christine Verdonck, maar in Emines bewees Mandy zaterdag dat ze de sterkste loopster was. Al in de eerste run pakte ze een mooie voorsprong van anderhalve minuut op Christine Verdonck. In het mountainbiken maakte Verdonck heel wat tijd goed, maar in de slotrun liep Mandy opnieuw uit. Mandy Dammekens pakte de Belgische titel in 1u40’20. Christine Verdonck werd tweede in 1u41’24 op iets meer dan een minuut. Triatlete Jonie Vanhoutte, dit seizoen al goed voor 4 overwinning, pakte het brons in 1u42’36.

Uitslagen BK cross-duatlon Emines