Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hasse Fleerackers en Lotte Minnebo in top-20 EK Jeugd Triatlon in Alanya
Hasse Fleerackers in de A-finale op het Jeugd EK in Alanya (foto: Laure Uyttenhove)
Nieuws

Hasse Fleerackers en Lotte Minnebo in top-20 EK Jeugd Triatlon in Alanya

Op de Europese kampioenschappen Youth Triathlon in Alanya hebben de twee Belgische triatletes in de A-finale het meer dan behoorlijk gedaan. In een snelle supersprint-triatlon pakte Hasse Fleerackers een dertiende plaats en Lotte Minnebo eindigde nog net in de top-20 in een race die in het lopen werd beslist. In de B-finale werd Eline Debecker achtste. Louis Uyttenhove en Thibaut Cannaerts werden in de B-finale bij de jongens.

De Belgische meisjes waren alweer sterk begonnen aan hun A-finale. Lotte Minnebo kwam na 300 meter zwemmen als 4de van een kopgroepje van 6 meisjes in de wisselzone met een tijd van 4’25. Hasse Fleerackers volgde 9 seconden later als tiende. Tijdens de 8,4 km fietsen vormde zich een grote groep van 22 triatletes achter de ontsnapte Oostenrijkse Tabea Huys. In de 3,4 km lopen was de Luxemburgse Mara Krombach duidelijk de snelste. Krombach werd Europees kampioene in 31’22 met vijf seconden voorsprong op de Italiaanse Rachele Larsi. De Nederlandse Sonja De Koning werd op zes seconden derde. Hasse Fleerackers pakte een mooie 13de plaats in 32’01. Lotte Minnebo werd 20ste in 32’51. Eerder op zaterdag werd Eline Debecker al knap 8ste in de B-Finale in 33’22.

Louis Uyttenhove en Thibaut Cannaerts traden zaterdag aan in de B-finale bij de jongens. Louis Uyttenhove pakte de 17de plaats. Thibaut Cannaerts werd 22ste. Zondag traden de Belische jeugdtriatleten een laatste keer aan in Alanya in het EK Mixed Team Relay.

Uitslag EK Jeugdtriatlon meisjes A-finale