Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts en Katrien Verstuyft sluiten Belgische seizoen af met zege in Dendermonde
Bart Aernouts wint de laatste Belgische kwarttriatlon van 2021 (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Bart Aernouts en Katrien Verstuyft sluiten Belgische seizoen af met zege in Dendermonde

Bart Aernouts en Katrien Verstuyft hebben de City Triatlon van Dendermonde, de laatste Belgische kwarttriatlon van het 2021 triatlonseizoen. Bart kreeg in regenachtige omstandigheden een stevige klant aan Tom Vander Hoogerstraete en Dries Matthys. Katrien Verstuyft rondde op de Grote Markt van Dendermonde een indrukwekkende solo af, met jong talent Bo Dubin als tweede.

Katrien Verstuyft van start tot finish

Katrien Verstuyft tussen Bo Dubin en Julie Sap op het podium in Dendermonde (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

In de 1.000 meter zwemmen pakte Katrien Verstuyft meteen een mooie voorsprong van 46 seconden op Bo Dubin. De jonge Brugse kreeg in het fietsen het gezelschap van Julie Sap, maar de twee achtervolgsters slaagden er niet in om tijd terug te pakken op een ontketende Verstuyft. De Belgische kampioene halve triatlon wisselde na 45 km fietsen met een voorsprong van meer dan vier minuten op Julie Sap. Bo Dubin volgde nog een aantal minuten verderop als derde. Ook in de 10 km lopen werd Katrien Verstuyft niet meer bedreigd. De 3MD-triatlete pakte net zoals in 2020 de overwinning voor het Belfort van Dendermonde. Bo Dubin ging in het lopen nog op en over Julie Sap. Katrien won de kwarttriatlon in 2u03’30. Bo Dubin was op 7’34 de beste van de rest. Julie Sap werd in 2u15’35 derde voor Deborah Druon en Mischa Prinsen, die thuisatlete Caroline Tachelet nipt van de vijfde plaats hield.

Dries Matthys in de aanval

Champaign shower met Tom Vander Hoogerstraete, Bart Aernouts en Dries Matthys (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Bij de mannen ging Dries Matthys in de 1.000 meter zwemmen aan de leiding. Hij had een kleine voorsprong op Pamphiel Pareyn, die later onderkoeld zou uitstappen, en Tom Vander Hoogerstraete. Bart Aernouts had een sterk zwemnummer. Hij kwam als 9de uit het water op 1’20 van de leider. Dries Matthys besloot niet te wachten maar vol voor de aanval te kiezen. Pas na een dertigtal kilometer kregen Bart Aernouts en Tom Vander Hoogerstraete de jonge KTT’er te pakken. In de slotkilometers moest Dries de twee nog laten gaan. Vander Hoogerstraete begon nog aan de leiding te lopen maar na 1 ronde zette Bart Aernouts orde op zaken.

Aernouts pakte voor het tweede jaar op rij de winst op de Grote Markt in Dendermonde in 1u47’58. Tom Vander Hoogerstraete rondde zijn comebackjaar af met een knappe tweede plaats op 1’14. Dries Matthys pakte een verdiende podiumplaats in 1u49’38 voor Vincent Van de Walle en een alweer sterke Merten Breye. In eigen Dendermonde was Toon Veldeman deze keer de enige van de vier broers die meedeed. Hij verbaasde vriend en vijand met een knappe tiende plaats, wat hem zowat het meeste applaus van iedereen opleverde. Voor Bart Aernouts was het nog een goeie wedstrijdprikkel want over 2 weken doet hij nog de Ironman van Mallorca, waar hij zich al zou kunnen plaatsen voor het WK in Hawaii in oktober 2022. Bart doet al zeker mee aan het WK Ironman in St-George in mei 2022.

Uitslag City Triatlon Dendermonde 2021