Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stevige tegenstand voor Sybren Baelde: Frommhold, Baekkegard, Bartlett en Haug blikvangers 70.3 Lanzarote
Sybren Baelde won pas nog de Ironlakes kwarttriatlon en ligt op koers voor een sterke prestatie in de 70.3 Ironman Lanzarote (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Stevige tegenstand voor Sybren Baelde: Frommhold, Baekkegard, Bartlett en Haug blikvangers 70.3 Lanzarote

De jonge Belgische triatleet Sybren Baelde wordt steeds meer gezien als de mogelijke troonopvolger van streekgenoot Frederik Van Lierde. Dit weekeinde volgt voor hem weer een mooie graadmeter, want in de 70.3 Ironman van Lanzarote stoot hij op een paar te duchten tegenstanders, met op kop de Deen Daniel Baekkegard, de bronzen-medaille-winnaar van het WK 70.3 Ironman in St-George. Samen met Ruedi Wild en Nils Frommhold is Baekkegard de absolute blikvanger in Lanzarote. Bij de vrouwen wordt er vooral uitgekeken naar Ironman wereldkampioene Anne Haug in een rechtstreekse confrontatie met de Ironman Lanzarote winnares van 2019 Nikki Bartlett. En Ironman had nog groot nieuws voor de 70.3 Lanzarote tijdens de persconferentie, want volgend jaar krijgt deze lastige halve triatlon een nieuwe datum helemaal vooraan in het Europese seizoen.

Baekkegard is voor het eerst op Lanzarote te vinden. Hij vertelde tijdens de persconferentie niet helemaal tevreden te zijn over zijn prestatie tijdens het WK Ironman 70.3 in St. George, waar hij derde werd, en wil de kans grijpen om dit recht te zetten. Met onder andere Nils Frommhold, Jan Strattman, Richard Varga en Ruedi Wild krijgt hij een paar stevige concurrenten, al kijken wij dus ook uit naar Sybren Baelde. Die werd een paar weken geleden nog vijfde in de 70.3 Ironman Sables d’Olonnes en is ook de vice-Belgisch kampioen op de halve triatlon. Drie weken geleden was hij nog de beste in de Ironlakes kwarttriatlon voor Dennis Dieussaert en Antoine Waltzing.

70.3 Ironman Lanzarote vanaf 2022 in maart

Groot nieuws dat ook tijdens de persconferentie naar buiten kwam, is dat Ironman 70.3 Lanzarote in 2022 plaats zal vinden in maart. Daarmee hoopt de organisatie veel atleten richting de eerste grote wedstrijd van Ironman op de Europese kalender te trekken. Dit weekend staan er alleszins 33 Belgische triatleten aan de start in Lanzarote, met onder andere de heroptredende Christian Meuser die vlak na zijn meest recente kwalificatie voor het WK in Hawaii zijn voet brak.

Je kunt de gehele persconferentie hier terugzien: