Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete Lotte De Vet overleeft 6 dagen in de woestijn en finisht 7de in Marathon Des Sables
Lotte De Vet aan de finish van de Marathon des Sables (foto: Benoit Paelinck RR)
Multisports

Triatlete Lotte De Vet overleeft 6 dagen in de woestijn en finisht 7de in Marathon Des Sables

De Wuustwezelse triatlete Lotte De Vet, de oudere zus van Belgian Hammer Hanne, heeft de Marathon Des Sables tot een goed einde gebracht en kwam uiteindelijk als 7de vrouw over de eindstreep na zes zware dagen in de woestijn. Vooral de dubbele marathon op dag 4 werd een enorme beproeving voor Lotte, maar eens die 84 km achter de rug lag de weg open naar de finish. Vrijdag bereikte ze de finish na 250 km lopen in de Sahara in 39u16’42. Het was overigens een loodzware editie met een recordaantal opgaves dit jaar.

Lotte De Vet was niet aan haar proefstuk toe in Marokko. De globetrotter, die af en toe graag naar exotische locaties trekt, was één van de Copenhammers in de Ironman van Kopenhagen dit jaar. Maar de Marathon Des Sables is toch wel het strafste wat ze ooit meegemaakt heeft. “Ze is nu officeel de gekste van de hele familie,” vertelde een trotse zus Hanne De Vet op Facebook. Ook Marc Herremans, vroeger zelf niet vies van een extreme uitdaging, was onder de indruk. Lotte De Vet liep haar Marathon Des Sables ter ondersteuning van To Walk Again.

De Marokkaanse Aziza Raji was de snelste in deze 35ste editie van de Marathon Des Sables. Zij haalde het in 30u30’24 voor de Japanse Tomomi Bitoh (34u39’17) en de Francaise Aicha Omrani (35u47’48). Lotte De Vet werd knap zevende in 39u16’42 en pakte daarmee het brons in de F22 categorie. Bij de mannen waren de topfavorieten, de Marokkaanse broers Rachid en Mohamed El Arabity, alweer 1 en 2. Rachid haalde het in 21u17’32. Mohamed werd tweede in 21u32’12. De Franse atleet Merile Robert werd derde in 22u39’12. Snelste Belg was Ruben Schoenmaekers die de 250 km aflegde in 37u19’17. Lotte De Vet was overall de tweede snelste Belgische atleet. Onder de 16 Belgische finishers bevond zich ook duatleet Tom Vancutsem die na 51u00’08 het bivak bereikte.

Zaterdag staat er nog een laatste etappe op het programma, een soort ereronde van 8 km die de deelnemers samen afleggen.

Uitslagen Marathon Des Sables 2021