Wel prijzengeld, geen zege: Ditlev gediskwalificeerd na afsnijden parcours in Challenge Budva
Magnus Ditlev kwam als eerste over de streep in Budva (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

De Challenge Budva triatlon, een nieuwe halve triatlon in Montenegro, heeft zondag na een ingreep van de jury niet Magnus Ditlev maar wel Patrick Lange als winnaar gekregen. De Deen Magnus Ditlev kwam als eerste over de streep en was ook duidelijk de sterkste man in wedstrijd. Maar hij volgde tijdens het lopen de voorfietser en sneed daarbij onbewust een stuk van het parcours af. De wedstrijdjury kon niet anders dan winnaar Ditlev te diskwalificeren waardoor de overwinning alsnog naar Patrick Lange ging. Het was wel mooi om te zien dat de pro’s die achter Ditlev finishten samen besloten om het prijzengeld met Magnus te delen.

“Met tegenzin moeten we meedelen dat Magnus Ditlev, die zondag Challenge Budva-Montenegro won, gediskwalificeerd is.” Challenge Family kondigde zondag aan dat de Deense Magnus Ditlev zijn overwinning bij Challenge Budva-Montenegro kwijt is. “Hij wordt gediskwalificeerd voor het per ongeluk afsnijden van het loopparcours, nadat hij de voorfietser volgde. Dat werd duidelijk in de slotfase van de wedstrijd”, laat de organisatie weten.

“Het spijt iedereen die betrokken is dat we dit hebben moeten besluiten, maar het naleven van de World Triathlon regels is een belangrijke factor binnen onze sport. Uit solidariteit hebben de pro’s die achter Ditlev finishten aangegeven dat zij hun prijzengeld delen met Ditlev, die vandaag liet zien in een geweldige vorm te steken.”

Dit betekent dat Patrick Lange nu de officiele winnaar van Challenge Budva-Montenegro is. Ruedi Wild wordt daarmee tweede en Nils Frommhold komt na de diskwalificatie van Ditlev ook op het podium. Er waren ook nog twee Belgische age group zeges. Jari Heyse won de M20 categorie in 4u13’05 en was daarmee de beste age grouper overall. Georg Dull won de M40 categorie in 4u45’11.