Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioen duatlon wint in Hofstade na snelle tweede run
Kenneth Verdickt, Seppe Odeyn en Nicolas De Smet op het podium in Hofstade (foto: Smetties Cycling Team RR)
Multisports

Wereldkampioen duatlon wint in Hofstade na snelle tweede run

Seppe Odeyn heeft zondag de cross duatlon op het strand van het Sport Vlaanderen domein in Hofstade gewonnen. De wereldkampioen duatlon maakte vooral het verschil in de tweede run na een snelle en spannende wedstrijd, met een paar verrassende namen mee voorin. Seppe ligt alvast op koers om over twee maanden voor zijn negende overwinning in de Hel van Kasterlee te gaan. Bij de vrouwen pakte Debbie Sanders uit met een knappe solo. Ze won overtuigend in Hofstade.

Debbie Sanders van start tot finish

Debbie Sanders pakte in de eerste 3 km lopen al meteen een voorsprong van anderhalve minuut op mountainbike-specialiste Birgit Wauters. Op het vernieuwde mountainbike parcours met heel wat bochtjes en single tracks vreesde Debbie dat Birgit mogelijk zou terugkomen. Maar na 24 km fietsen liep Sanders zelfs nog verder uit. Ook de tweede keer 3 km lopen veranderde er niks meer. Debbie Sanders pakte een overtuigende overwinning in 1u22’27. Birgit Wauters werd tweede in 1u26’32. De derde plaats ging naar Vera Huijgens in 1u32’51, een prestatie waar Jantje Cox supertrots op geweest zou zijn.

Seppe Odeyn voor sterke Kenneth Verdickt

Bij de mannen zette Seppe Odeyn er in de eerste run meteen de vaart in. Hij wisselde als eerste na 9’54 vlak voor Glen Laurens en met een handvol seconden voorsprong op Kenneth Verdickt en Nicolas De Smet. Terwijl vooran Glen Laurens in de 24 km mountainbiken moest lossen, kwam de verrassende wielrenner Loorin Bastiaens bij de kopgroep aansluiten. Odeyn, Verdickt, De Smet en Bastiaens kwamen samen de laatste wissel binnen. In de slotrun was Seppe Odeyn duidelijk de snelste. De achtvoudige winnaar van de Hel van Kasterlee won de cross duatlon van Hofstade in 1u07’28 met 33 seconden voorsprong op een sterke Kenneth Verdickt. Nicolas De Smet pakte nog de derde plaats voor een oprukkende Glen Laurens, die Loorin Bastiaens naar de vijfde plaats verwees.

Uitslag cross duatlon Hofstade 2021